Esports

Test de fiabilitat a Riazor

Espanyol

Els tres punts contra Osasuna van suposar una dosi d'oxigen que necessita ampliar-se. Sense esvair gaires dubtes, sobretot pel que fa a la pólvora mullada, l'Espanyol va retrobar-se amb la victòria i ara arriba el repte d'estar a l'alçada fora de casa. La brillantor del Bernabéu contrasta amb la pobra imatge del Sánchez Pizjuán i, sobretot, de Mallorca.

L'irregular Deportivo del vell conegut Miguel Ángel Lotina és ara l'examen que cal aprovar per enganxar-se a la frontera d'Europa en lloc de moure's en terra de ningú.

L'Espanyol afronta diversos testos avui a Riazor. L'onze blanc-i-blau vol acostar-se encara més a la zona alta, missió que passa per sumar els tres punts, sense oblidar la necessitat de demostrar que hi ha vida -i joc- més enllà de De la Peña. El càntabre és l'eix rotatori de l'equip, però estarà cinc setmanes fora, una oportunitat perquè alternatives com Román Martínez, Àngel o Lola facin un pas endavant i demostrin que se'ls pot confiar el timó.

El joc que pugui oferir l'Espanyol en aquest desplaçament a la Corunya és una incògnita. No és novetat perquè, amb De la Peña o sense ell, l'onze de Tintín Márquez no ha trobat encara la regularitat esperada.

L'amistat dels tècnics

El tècnic blanc-i-blau viurà un partit especial, no és una tarda més, ja que s'enfrontarà amb l'home que va donar-li l'oportunitat de viure el futbol de Primera Divisió des de la banqueta. Lotina va entendre's a la perfecció amb Márquez i avui toparan per primer cop. "Quan el saludi abans del partit sentiré una gran alegria, perquè l'amistat està per damunt del futbol -va reconèixer-. Després, cadascú mirarà pels interessos del seu equip i tots dos intentarem guanyar. Jo vaig aprendre moltes coses al seu costat, del seu tarannà, la seva tranquil·litat. Jo sóc una mica més polvorilla. N'he après moltes coses".

L'entrenador de l'Espanyol va admetre que dos anys treballant junts es redueixen a zero avantatges pel que fa a conèixer el rival. D'aquí no se'n podrà treure res, perquè els equips i les circumstàncies són molt diferents. El Deportivo s'ha empobrit durant els últims anys, ja no pugna per res i ofereix una barreja de descartats, joves per explotar i projectes interessants, com el mexicà Guardado. "Queda clar que el Dépor ha canviat molt des que va retallar el seu pressupost. Amb aquestes xifres acabes a la zona intermèdia, però jo veig que és un equip compensat i bastant competitiu. La seva banda esquerra és molt forta i té una bona parella de centrals. No hi ha una cosa que em preocupi excessivament, però la banda esquerra, amb Guardado i Filipe, és el que tenen més fort".

Sergio Sánchez i Coro tindran, doncs, feina per aturar les internades del mexicà i el brasiler. Si centren, serà feina de Lacruz, substitut del sancionat Jarque. Veure Pareja manant la defensa serà un altre punt d'interès a Riazor.

Lotina veu clau De la Peña

El tècnic deportivista creu que la baixa del càntabre afebleix l'Espanyol. "Sense De la Peña l'Espanyol perd la personalitat que Iván dóna a l'equip quan juga. Quan està bé és un jugador enorme. Poques coses guanyes quan et veus privat d'un futbolista així. Amb ell absent, l'equip se'n ressent", afirma Lotina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.