Esports

6 fitxatges per a 6 copes

El Barça creu que necessita reforços per millorar una plantilla tricampiona. Guardiola requereix més profunditat de banqueta en un any d'estrès previ al Mundial i amb més trofeus en disputa

Tres de la tarda del 28 de maig. L'endemà de la conquesta de la Champions i de la consecució del triplet. Txiki Begiristain espera relaxat a l'aeroport de Fiumicino de Roma l'hora d'embarcar cap a Barcelona quan se li acosta Dimitri Seluk, l'agent de Touré Yaya, per reclamar-li atenció. El secretari tècnic blaugrana empassa saliva. Seluk ja va denunciar al febrer que el seu representat continua cobrant el mateix que al Mònaco fa dues temporades. Al cap de pocs minuts, Begiristain respira alleujat. El representant de l'ivorià no va aprofitar per tractar cap tema delicat. De moment...

Begiristain és ja, amb els jugadors de vacances, la persona més buscada a Can Barça. Converses per altes, baixes i renovacions de futbolistes. Li arriba l'hora de començar a executar tot el que ha anat planificant, colze a colze amb Pep Guardiola, per millorar una plantilla tricampiona.

La gestió del vestidor ha estat impecable, però Guardiola s'ha adonat que necessita més gruix de futbolistes per a una segona temporada encara més complicada que la primera. No només perquè el llistó està més alt que mai en la defensa de Copa, Lliga i Champions, sinó perquè el calendari serà encara més estressant.

El Barça disputarà el doble de títols (s'hi han d'afegir la Supercopa espanyola, l'europea i el Mundialet de clubs) en menys setmanes de competició; el 16 de maig del 2010 és l'últim dia de partit de clubs per a jugadors preseleccionats per al Mundial de Sud-àfrica. Guardiola i Begiristain estan abocats a augmentar efectius i qualitat a la plantilla i més advertits d'un altre escull: del 10 al 31 de gener es disputarà la Copa d'Àfrica de Nacions i això significa que el Barça podria perdre durant un mes Eto'o, Touré i Keita.

El Barça reforçarà totes les línies amb mitja dotzena de fitxatges. Per començar, a la porteria, Jorquera, rellevat com a tercer porter, medita seriosament marxar, i el club reaccionarà invertint en un porter de fora, o comptant més amb Oier o Miño, del planter.

A la defensa ja hi ha una cara nova, la d'Henrique, fitxat i cedit la temporada passada al Leverkusen. A l'espera de com es recupera Gaby Milito, aquest jove brasiler competiria amb Puyol pel central esquerre, mentre que Cáceres podria fer el camí a la inversa i marxar cedit després d'un any a Can Barça en què ha quedat molt per darrere de Márquez i Piqué.

La descomptada baixa de Sylvinho, que acaba contracte, obliga el Barça a reforçar el lateral esquerre amb un moviment. El juvenil Muniesa, que pot actuar en aquesta demarcació i en la de central, farà la pretemporada amb el primer equip, a l'espera de quedar-s'hi. Al lateral dret, Alves tampoc té un substitut específic i s'estudia l'opció de doblar la posició.

Interior dret
Igualment passa a l'interior dret, on Xavi és indiscutible i Gudjhonsen s'ha anat apagant. L'islandès acaba contracte el 2010 i al club li interessa vendre'l o incloure'l, com a l'inadaptat Hleb, en alguna operació de fitxatge, com eventualment Ribéry. La marxa d'un o altre, o de tots dos, faria imprescindible l'arribada d'un altre mig, per bé que també podria pujar del filial el prometedor Thiago.

Ribéry és el crac que pretén el Barça per doblar el lloc a Henry. L'atac esquerre es reforçarà segur, si bé el francès, amb qui s'haurien iniciat uns prometedors contactes, també té darrere el Madrid, el Chelsea i el ManU. "Es mouran peces", va indicar Begiristain, conscient que l'escalada de fitxatges que prometen els grans clubs d'Europa inflarà molt el mercat i el Barça no pot fer disbarats. Si no pogués arribar Ribéry també agrada molt el valencianista Mata. Sense passar per alt que Guardiola vol un golejador. Forlán, Villa i Benzema són a la llista. És l'hora de Txiki.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.