Esports

Els partits catalans celebren la derogació de la 'llei Beckham' encara que CiU hi veu populisme

A partir del 2010 s'equipararà la tributació dels futbolistes amb el seu sou, tal com passa amb tots els treballadors

Els grups del parlament català han celebrat que els futbolistes estrangers que guanyen més de 600.000 euros anuals hagin de tributar més pels seus ingressos, si bé CiU i Ciutadans-Partido de la Ciudadanía aprecien cert populisme en la mesura. En rodes de premsa, s'han referit així a la fi de l'anomenada llei Beckham, l'excepció que permetia que aquesta jugadors cotitzessin el 24% i no el 43% de l'IRPF.

El portaveu adjunt de CiU al Parlament, Josep María Pelegrí, ha assegurat que comparteix el principi que diu que "pagui més qui cobra més", però ha subratllat que el problema no està tant en la "tributació" com en l'"excés de sou dels futbolistes", i ha lamentat el "populisme" d'alguns partits.

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Carme Figueras, ha posat la mesura com a exemple que la fiscalitat ha de ser "progressiva", mentre que la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha recordat que el diputat del seu grup Joan Tardà (ERC) porta anys amb aquesta reclamació. La portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, s'ha mostrat "totalment d'acord" amb aquesta tributació, d'acord amb qualsevol ciutadà amb ingressos similars.

El més contundent a celebrar la mesura ha estat el vicepresident del grup d'ICV-EUiA, Jordi Miralles, que ha sentenciat que "no és lògic que Messi i Cristiano Ronaldo paguin el mateix" que un assalariat, i ha demanat mostrar una "targeta vermella" a la Lliga de Futbol Professional per criticar la mesura.

De la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha celebrat que s'hagi obert aquest debat, però ha lamentat que s'iniciï d'aquesta manera i amb els "futbolistes galàctics". Rivera ha demanat no centrar el debat sobre la redistribució de la riquesa en els sous dels esportistes, sinó en qüestions més prioritàries com l'IVA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.