Esports

El Barça tiba la corda

Barça

Just quan l'avió va enlairar-se rumb cap a Escòcia, Lionel Messi va mirar enrere. Potser en aquell precís moment pensava que hauria estat millor quedar-se a Barcelona a l'espera que es resolgués el conflicte entre el Barça i l'Associació del Futbol Argentí (AFA). Però no. Simplement mirava cap enrere perquè a la filera de darrere Sylvinho, el gran amic que li queda al vestidor després de la marxa de Ronaldinho i Deco, li feia una observació. "Tranquil", li va venir a dir el més veterà de la plantilla.

Messi és propens a l'ansietat quan no pot controlar les circumstàncies. Quan tot depèn d'ell, com amb la pilota als peus, se sent d'allò més segur. Però quan depèn d'altres factors (lesions o litigis federatius), se sent enmig del disgust. Com ahir. El crac argentí va provar d'abstreure's del pols que mantenen Barça i AFA per la seva eventual participació als Jocs Olímpics.

Integrat al grup
El jugador va completar la primera jornada de l'stage de Saint Andrews amb la resta de l'equip i, tot sigui dit, amb més professionalitat que resignació. Durant el primer entrenament a Escòcia ni se'l va veure de mal humor ni apàtic. Es va integrar al grup sota l'atenta mirada d'un Josep Guardiola, que va preferir collar ahir els defenses i, encara, l'argentí va acceptar amb totes les facilitats anul·lar els bitllets que li havia reservat l'AFA perquè s'incorporés al Japó a la convocatòria de la selecció olímpica.

I és que el Barça es manté ferm en la defensa els seus interessos. El club blaugrana va retenir Messi contra la voluntat de l'AFA, que va reiterar ahir que el davanter s'havia d'integrar a l'albiceleste amb temps per disputar l'amistós al Japó del dia 29.

L'estira-i-arronsa va viure ahir un nou capítol. El Barcelona ha posat sobre la taula l'opció que Messi jugui l'anada de la prèvia de la Champions (12 o 13 d'agost) i després vagi a Pequín, on tot just arribaria, però, als quarts de final, una possibilitat, de tota manera, en què el club no confia gaire. En plenes negociacions, el club assegura que si el cas requerís judici tindria les de guanyar. "Sabem que el tema és complex, però som optimistes de trobar una solució", va comentar ahir el directiu blaugrana Rafael Yuste rumb a Saint Andrews. "És important que Leo estigui amb nosaltres per fer grup i començar a treballar a Escòcia. Cal continuar parlant amb les parts implicades i tenir el jugador al marge d'aquesta pressió", va valorar.

El cas Eto'o
"Messi està entrenant molt bé, però tant de bo aquest tema polític pugui tenir una bona solució, perquè ara es troba enmig de tot", va intervenir Sylvinho mentre pregava que tant aquest cas com el de la marxa de Samuel Eto'o es resolgui aviat. "La solució no està a les nostres mans, però mentre estigui al vestidor, Eto'o serà com un germà", va indicar el brasiler.

Precisament Eto'o va donar l'ensurt en retirar-se ahir coix i amb gel aplicat a la cama dreta. El davanter va explicar que fruit de la intensitat amb què es va prendre l'entrenament li va pujar el bessó. Els metges no preveuen, però, que aquesta molèstia impedeixi al jugador camerunès entrenar-se avui en doble sessió. Els primers neguits, controlats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.