El DKV Joventut ha imposat la seva qualitat davant un impotent Capitol (77-100)

El Joventut ha imposat la seva qualitat davant un impotent Capitol que s'ha quedat sense referents en el joc interior molt d'hora i que s'ha vist desbordat per un rival que no ha perdonat i ha acabat atropellant el conjunt de Valladolid sense necessitat d'esforçar-se.

El conjunt català ha sortit molt centrat i ha pres la iniciativa al marcador gràcies a l'encert des de la línia exterior, que ha marcat els primers compassos del partit, encara que els del Capitol han realitzat un bon primer quart, amb un inspirat Gomis com a referent i han sabut frenar les escomeses del rival.

Gràcies a un bon treball d'equip i a l'efectivitat de Yebra des de la línia de 6,25, els de Valladolid han mantingut el nivell de joc, encara que el tècnic del Capitol, Javier Imbroda, ha sol·licitat el seu primer temps mort en el minut 7 (16-18) per demanar als seus jugadors major intensitat defensiva.

La qualitat de la banqueta visitant s'ha imposat en els últims instants al quadre local i ha aconseguit arribar al final dels primers deu minuts amb un avantatge de tres punts (23-26).
Gomis s'ha convertit en el protagonista indiscutible del Capitol en el segon quart i la seva efectivitat ha permès l'equip posar-se per davant en el marcador (35-33).

Però el quadre català ha incrementat la pressió defensiva i ha aprofitat la inquietud que ha despertat en els locals la lesió d'Evtimov, que ha hagut de ser retirat en camilla en el minut 18 i ha tret rendiment a una situació que s'ha agreujat quan els col·legiats han assenyalat, un minut després, una tècnica a Imbroda, que ha protestat iradament diverses decisions arbitrals.

Això ha permès a jugadors com Rudy Fernández, que havia estat ben controlat per la defensa local, començar a anotar amb comoditat per establir una renda de 14 punts (35-49), que Santos ha reduït gràcies a un últim triple (38-49).

Després de la represa, els catalans han tornat a imposar un alt nivell de joc i han mantingut les diferències al marcador, però el Capitol no ha abaixat la guàrdia i ha sabut controlar la situació, retallant la distància fins a arribar als vuit punts (50-58) en el minut 25.

Però de nou la qualitat del quadre visitant li ha permès recuperar un avantatge de 14 punts (52-66) que ha anat augmentant de forma gradual davant la impotència d'un Grup Capitol que no ha parat d'acumular personals, amb una nova tècnica a Eley, que acabaria sent expulsat en el minut 31.

Per tant, els de Valladolid, sense referents en el joc interior -amb Evtimov lesionat i Eley eliminat-, sense possibilitat de reacció defensiva -amb 23 personals- i bloquejats en atac, han donat ales a un Joventut que no ha trobat ja cap obstacle i que ha acabat el tercer quart amb una renda de 23 punts (56-79).

Els últims deu minuts s'han convertit en un mer tràmit per al DKV Joventut ja que el Capitol ha estat un convidat de pedra i més encara després de l'expulsió de Boddicker que ha acabat d'anul·lar un equip absolutament perdut (77-100).