Esports

Puyol-Milito, tàndem d'acer a la vista

El català i l’argentí comparteixen eix i es perfilen com la parella de centrals contra el veloç Atlètic

Joves experts, amb cara de pocs amics, forts més que durs, ràpids, valents i... grenyuts. Tot això comparteixen Carles Puyol i Gabriel Milito, i pot ser que a partir de demà també els uneixi l’eix de la defensa blaugrana. El català, de 29 anys, i l’argentí, de 27, van coincidir ahir per primera vegada en el mateix equip al partidet d’entrenament, que va servir de primera prova de cara a la perillosa visita de l’Atlètic de Madrid.

El tàndem Puyol-Milito, un dretà i l’altre esquerrà, és esperat per la força, la regularitat i el lideratge que desprenen tots dos, amb algun toc mediàtic, per la semblança física. Era la parella escollida per ser titular aquesta temporada, però la lesió del capità i la resurrecció de Rafa Márquez –segurament, el més bo de tots en bones condicions– han frenat la combinació que el culer s’imaginava des del fitxatge del petit dels Milito.

Ara, amb la baixa per un mes del mexicà, pot ser que hagi arribat el seu moment tot i que no estan en un estat òptim: Puyol ve de patir una contractura al bessó dimarts passat –després de tres mesos KO– i Milito va descansar per molèsties. Però també tots dos són dels que no es volen perdre cap partit i porten dues sessions entrenant-se amb normalitat.

Rijkaard s’hi pensa
Davant tot plegat, Frank Rijkaard medita si donar-los la titularitat a tots dos o només a un –presumiblement Milito–, que compartiria posició amb Liliam Thuram. La decisió de l’holandès passa per valorar si cal arriscar amb el tàndem desitjat, a priori el més indicat per frenar la velocitat del joc de l’Atlètic, amb dos puntes hàbils i rapidíssims com el Kun Agüero i Diego Forlán. De moment, a tall d’anècdota, ahir la parella Puyol-Milito no va encaixar cap gol.

Des que va debutar, Puyol ha compartit eix amb assiduïtat amb centrals tan diferents com Frank de Boer, Philip Cocu, Oleguer Presas, Márquez i Thuram. Esporàdicament ho ha fet amb algun altre –com José Edmílson–, però cap de les característiques de Milito. ¿Poden ser complementaris? Aquesta és la pregunta que es fa el cos tècnic davant la possibilitat d’ajuntar-los per primer cop en un duel com el de demà.

Sigui com sigui, Rijkaard està preparant el partit amb força intensitat i ahir va aturar la sessió almenys en tres ocasions per reunir tota la plantilla al centre del camp i donar-los instruccions. Va semblar que Rijkaard es referia més a detalls que a l’actitud del grup, atenta per no perdre la dinàmica guanyadora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.