Esports

Grada de baixa pressió

Lliga BBVA

Al públic del Barça li està costant mobilitzar-se en aquest inici de temporada. El Camp Nou presenta l’assistència més baixa dels últims temps després que s’hagi produït el debut a la Lliga i la Champions. L’estadi blaugrana no ha sobrepassat la mitja entrada llarga, entre 54.000 i 58.000 espectadors, en els tres partits oficials a casa que ha disputat l’equip de Pep Guardiola. Són xifres pobres i que han causat una certa sorpresa dins el club, en tractar-se de l’arrencada d’un projecte nou.


Des que el club facilita dades exactes de públic –la temporada 2002-2003–, el Barcelona mai no havia tingut tan poc seguiment presencial. Contra el Wisla de Cracòvia, 56.786 espectadors; contra el Racing de Santander, 54.678, i contra l’Sporting de Portugal, 58.534. En totes les altres estrenes del campionat estatal i europeu almenys s’havia arribat a 60.000 i en la majoria dels casos al voltant de 80.000.
“És estrany que l’estadi es vegi una mica buit”, va afirmar Dani Alves en acabar el partit continental. Preocupació a la plantilla per la situació, tot i que hi ha el convenciment que quan l’equip aconsegueixi millors resultats la gent respondrà. “Amb el temps anirem guanyant més partits i el nostre públic també agafarà ritme i s’anirà escalfant”, va indicar Samuel Eto’o. Del mateix parer era Thierry Henry: “Que s’ompli el camp depèn de nosaltres, que sumem de tres en tres i la gent s’anirà animant. Segur”.
 

El cas és que el culer arrossega un cert desencís o cansament i sembla a l’espera de veure cap on camina el nou projecte. De moment, ahir la plantilla barcelonista va tenir l’únic dia de festa de la setmana i ho va aprofitar per acudir a dos actes promocionals. En un d’ells, Gerard Piqué va valorar la importància d’haver guanyat contra l’Sporting. “Ens pot ajudar a fer el salt per recuperar la confiança a la Lliga”, va indicar el central català, que també va opinar sobre el debat obert entorn de Bojan i els pocs minuts que està jugant: “No hi hauria d’haver cas. Treballa diàriament per guanyar-se la titularitat i poder jugar més minuts”. Avui tornaran als entrenaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.