Esports

Sense columna vertebral

Copa del Rei

Valdés, Xavi, Messi, Márquez, Puyol i Iniesta no participaran aquesta nit al debut del Barça a la Copa. Pep Guardiola va decidir donar descans a la columna vertebral de l’equip –els internacionals amb Espanya, el porter indiscutible i dues peces claus amb força desgast físic i mental– de cara al duel d’avui a Foietes, l’estadi del Benidorm, que serà una festa amb motiu de la visita d’un dels millors equips del moment. Un Barça que arriba llançat a Alacant, amb tantes ganes d’ampliar la ratxa de victòries com de deixar encarrilada l’eliminatòria.

Torna la Copa, el torneig del KO, sempre atractiu per bé que carregui amb la rèmora d’un format absurd i ple de despropòsits. Eliminatòries a doble partit i amb sorteig dirigit que eviten més d’un disgust als favorits i resten emoció. Els grans hi perden diners. Els modestos, opcions. No obstant això, la Copa manté cert encant i Guardiola li dóna tota la importància del món. “Cada partit i cada competició són importants, i mentre jo sigui entrenador del Barça això serà així”.

En un discurs farcit de coherència, i contra el que puguin indicar les baixes de la convocatòria, el tècnic de Santpedor va demostrar que té les coses clares. Quina importància té la Copa?, li van preguntar. “Molta, moltíssima”, va respondre Guardiola, que va afegir que “no es pot descartar cap títol ni cap partit” i va carregar la responsabilitat de mentalitzar el vestidor: “Espero poder transmetre als jugadors la importància del partit”.

“No seria la primera vegada que un Segona B elimina un equip de Primera –afegeix Guardiola–, per tant, i com que costa el mateix, més val que ens ho prenguem amb la seriositat que es mereix”.

L’onze blaugrana a Foietes és ben bé una incògnita. L’absència de Valdés reparteix opcions entre Pinto i Jorquera. El de Bescanó, que ja no té molèsties al genoll, podria jugar per primer cop des de la seva tornada a l’equip, si bé tot sembla indicar que l’escollit serà Pinto. A la defensa, la baixa dels dos centrals titulars tornarà la titularitat a Piqué, absent contra Basilea i Almeria. La resta, un mar de dubtes i de possibilitats, si bé els menys habituals, com Sylvinho, Bojan o Víctor Sánchez i els joves del planter –Nolito i Abraham– tindran una ocasió per reivindicar-se.

Tot i ser conscient que l’equip –amb l’avantatge d’un duel de tornada al Camp Nou– posa poc en joc, és inevitable que Guardiola miri de reüll els pròxims compromisos. A diferència del que es podria pensar, però, el tècnic no pensa en la sèrie contra Sevilla, València, Madrid i Vila-real. “Per experiència sé que serà més complicat guanyar Màlaga, Valladolid, Recre i Getafe”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.