Esports

El millor inici del Barça a la Lliga

Futbol

Ha costat onze jornades, però, finalment, també la classificació de la Lliga s’ha rendit al Barça de Pep Guardiola, que ja avança com a mínim per un cap l’immediat perseguidor, el Vila-real, i quasi per dos el Madrid, el València i el Sevilla. És la conseqüència lògica al millor inici d’una plantilla blaugrana en la història del campionat de la regularitat. Mai en onze jornades el Barça havia sumat 28 punts (o l’equivalent quan la victòria atorgava dos punts), i mai amb un balanç de gols de 36 i 8.
El curiós del cas és que els dos precedents que s’han quedat enrere van ser també amb tècnics debutants a la banqueta blaugrana. En la temporada 1996-97 l’equip dirigit pel criticat Sir Bobby Robson duia 27 punts (8 victòries i 3 empats), amb 33 gols marcats i 13 d’encaixats. I en la campanya 1963-64 el debut de César Rodríguez batia rècords amb 18 punts (que ara serien 27, amb 9 victòries i 2 derrotes), 31 gols marcats i 13 d’encaixats.

Només 18 grogues

A la història de la Lliga hi ha hagut fins a nou equips que han sumat tants punts com aquest Barça o més: sis cops ho ha fet el Madrid i una vegada l’Atlètic de Madrid (precedent immediat, la temporada 1995-96), l’Espanyol (1952-53) i el Betis. D’aquestes nou ocasions, l’equip en qüestió va acabar campió sis vegades.

Aquestes dades del Barça de Guardiola, a més, van acompanyades per la millor imatge, i no és només per l’estil de joc. La divisa de l’esportivitat, que ja amb Frank Rijkaard es va instal·lar de manera indiscutible al Camp Nou, es manté i es millora, perquè Guardiola és igualment un defensor del respecte. El Barça, que no per això ha deixat de fer faltes (13 per partit), ha vist només 18 targetes grogues i és l’únic que en veu menys de dues per partit.

La mitjana se situa en 30 targetes per equip (entre grogues i vermelles), i el Reial Madrid n’acumula 36 (32 de grogues i 4 de vermelles). Blaugranes i València són els únics de la Lliga BBVA que no han vist encara cap vermella, ni directa ni fruit d’una doble amonestació.

El tercer puntal que explica un full de serveis inèdit és la professionalitat, entesa també com a explotació de tots els recursos. Inclosa la pilota aturada. El brillant gol fabricat entre Xavi i Messi a Huelva és el cinquè de falta de la temporada –primer que no és xut directe– i l’onzè a pilota aturada: n’hi ha tres de córner i tres més de penal. “Sabem que en partits travats com aquest serveixen les accions d’estratègia”, va indicar Messi a Huelva. Els fruits són evidents: onze de 36 gols és una mica més d’un 30 per cent. Com per deixar-s’ho perdre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.