Esports

Un exdirectiu de Gaspart acusa Ferrer i Ingla d'haver permès que el club fos espoliat en la compra d'uns terrenys a Viladecans

Ferrer ha contestat que està "molt tranquil" per tot això i per "la gran gestió realitzada en la compra"

El soci barcelonista Lluís de Val, que en el seu moment va formar part de l'equip directiu de Joan Gaspart, ha assegurat que el Barcelona "ha estat espoliat" per la compra per part de la directiva del club d'uns terrenys a Viladecans "inservibles" i pels que ha pagat quatre vegades més del seu preu.

De Val ha convocat avui els mitjans de comunicació en un hotel al costat del Camp Nou per donar a conèixer un encàrrec de taxació, en què es revela que la junta del Barcelona va portar a terme el 2007 una compra d'uns terrenys "inservibles", ja que estan catalogats com a "reserva natural", on es pretén edificar un complex lúdic per als socis.

"El club sabia abans d'adquirir-los que eren uns terrenys inservibles per a l'objectiu al qual estaven destinats: la construcció de la ciutat del soci", ha subratllat avui De Val, que no és la primera vegada que denúncia aquest fet, encara que en aquesta ocasió ha repetit la posada en escena després d'haver-se fet amb una taxació portada a terme per l'empresa 2Agre Enginyeria Agrària i Mediambiental. De fet, De Val ha denunciat que ha tingut veritables problemes per haver adquirit els serveis d'una empresa d'aquest ram, per la negativa que moltes d'elles han mostrat, suposadament, ha deixat entreveure, per les pressions que han rebut de tercers.

Segons les xifres que utilitza Lluís de Val, el cost de compra dels terrenys que va adquirir el Barcelona van suposar una inversió d'1,4 milions d'euros per a l'empresa Inversions Divabe, que els va vendre al FC Barcelona per 18,5 milions.

Responsabilitat per al futur president
De Val ha relacionat aquesta operació amb les eleccions del Barça i ha amenaçat amb què si els candidats Jaume Ferrer o Marc Ingla surten elegits a les eleccions a la presidència del club de diumenge que ve, lliurarà tota la documentació a la fiscalia anticorrupció, en considerar-los còmplices de la inversió inútil que ha fet el club. D'una altra banda, ha dit que si els vencedors a les eleccions són Agustí Benedito o Sandro Rosell, a aquests els lliurarà tota la documentació perquè iniciïn les investigacions que consideressin oportunes des de dins del club.

El candidat Jaume Ferrer, fins fa poc vicepresident del FC Barcelona, ja ha assegurat avui sentir-se "molt tranquil" per les acusacions de Lluís de Val. El candidat ha explicat que els terrenys estan destinats a la construcció d'unes instal·lacions per a les seccions no professionals i també per a la creació de "la ciutat del Barça", una zona d'oci per als socis barcelonistes.

"No és cert que els terrenys estiguin sobre uns aiguamolls. Es poden construir equipaments", ha dit Ferrer, que ha comentat que el Barça va abonar un deu per cent menys del que va pagar la Generalitat per expropiar uns terrenys adjacents per construir l'autovia de Sitges.

El setmanari la Directa també s'ha fet ressó avui d'aquesta operació anomenda Barça Parc i ha revelat que la família del segon de Sandro Rosell, Jordi Cardoner, s'ha beneficiat de la venda dels terrenys al Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.