Esports

El partit més polític

La Federació de Gibraltar confirma contactes amb la Catalana per jugar el dia 14

La Federació Catalana de Futbol, amb el suport de la Generalitat, es va imposar dimarts un repte considerable en mantenir el partit de la selecció per al dia 14. Un repte que també és un desafiament a la prohibició expressa que en va fer la Federació Espanyola. Doncs bé, des d’ahir el repte-desafiament ha doblat la potència. No només s’estudia, sinó que s’han fet gestions perquè el rival sigui la selecció de Gibraltar.

Almenys així ho va confirmar el vicepresident de la Gibraltar Foootball Association (GFA) i també seleccionador, Alberto Buhagiar, en declaracions a Catalunya Ràdio. Buhagiar va indicar que hi ha hagut “contactes”, però no de manera oficial. En tot cas, hi ha una predisposició absoluta per part d’una federació, la de la Roca, que està obertament enfrontada a la FEF.

Baix nivell esportiu
La GFA intenta des de fa anys, amb el silenci administratiu britànic perquè no hi ha cap federació britànica de futbol, ser admesa com a integrant oficial de la UEFA. Per motius polítics, i seguint indicacions del govern espanyol, la FEF sempre ha pogut vetar aquest ingrés. Fins i tot quan el Tribunal d’Arbitratge Esportiu, amb seu a Lausana, va obligar la UEFA a convocar una votació del plenari de la seva assemblea sobre aquesta qüestió, l’organisme espanyol va fer campanya activa pel no, que va aconseguir.

De moment no hi ha cap confirmació oficial de contactes per part catalana perquè Gibraltar jugui contra Catalunya. És més, hi ha dubtes que arribés a ser un rival idoni, atesa la seva feblesa esportiva. La selecció s’alimenta de jugadors que actuen en Lligues amateur de la província de Cadis o a la Lliga de Gibraltar, que té sis equips i un nivell molt baix.

La clàusula
Per tant, cap dels sectors implicats consultats per l’AVUI dubta que l’eix del partit seria polític i que, en aquest sentit, la selecció de la Roca respondria a les expectatives que els aficionats poguessin tenir.
Però és que, a més, es dóna el fet que podria ser l’únic rival viable si es vol una selecció. Fonts de la FCF van explicar ahir a aquest diari que encara ara es reben moltes trucades d’intermediaris oferint seleccions FIFA per al partit, però que es fan immediatament enrere quan se’ls explica que caldria firmar una clàusula acceptant que es jugarà sense el permís de la FEF ni de la FIFA i que no s’hi podran repensar un cop tancat el contracte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.