Esports

Els metges del Barça es defensen

Els serveis mèdics del Barcelona no volen ser l’ase dels cops ni que se’ls prengui per submisos enmig del serial Ronaldinho. Per això van decidir ahir fer un pas endavant per aclarir els serrells enverinats de la lesió del brasiler i declarar la seva independència i transparència en els comunicats. Va ser una defensa en tota regla per subratllar que no havien forçat cap acceleració en la recuperació de Ronnie i que el trencament de l’adductor mitjà del jugador no tenia cap relació amb les molèsties de què s’havia queixat anteriorment.

“Ha sigut casualitat que la lesió s’hagi produït a la mateixa zona”, va afirmar el metge del primer equip Ricard Pruna, amb el doctor Toni Tramullas al costat. “Només va començar a córrer quan es va veure en condicions de fer-ho, amb zero molèsties”, va indicar Pruna. “Ell mateix va incrementar la intensitat dels entrenaments i es va unir al grup segons les seves sensacions”, va afegir.

D’alguna manera, els metges blaugranes es treien la responsabilitat de sobre respecte a la ruptura fibril·lar que pot significar l’últim capítol esportiu del cicle de Ronaldinho al Barça, i buscaven arguments en el mateix protagonista per explicar la lesió. “Ell té la seva informació i ha de pensar molt el perquè s’ha lesionat”, va assenyalar Pruna, tot i que va evitar qualsevol referència a la vida privada del canarinho i a suposades actituds no professionals.

Cap pressió del club
Ronaldinho, que es va trencar en un xoc involuntari amb José Edmílson, segons va desvelar el club ahir, va rebre tota la informació mèdica després de la ressonància magnètica, tal com va passar el 17 de març després de l’exploració que no va detectar cap lesió muscular ni tendinosa i que va desembocar en un comunicat que es referia a “molèsties clíniques” del davanter. Algunes veus van titllar la nota mèdica de poc curosa i van assenyalar que estava feta amb mala bava contra l’atacant. “La nostra intenció no és transformar, emmascarar les coses o dir alguna cosa que no ha passat”, va defensar Pruna.

La revelació íntegra divendres de la ressonància per part d’Ona FM va generar més polèmica perquè el comunicat públic no incloïa una suposada esteopatia de pubis i un edema. “No vam informar de tot el contingut de la ressonància perquè es tracta d’informació confidencial sanitària i hospitalària, però no per amagar res. El jugador estava al corrent de tot”, va assegurar Pruna.

“Nosaltres el que fem és analitzar la ressonància i emetre un diagnòstic en què s’explica per què el jugador no s’entrena”, va continuar, deixant clar que eren aspectes totalment secundaris, acumulats de 10 anys de carrera, que no influïen en la lesió actual, alhora que destacava el dret a la “ultraconfidencialitat” que empara el codi deontològic mèdic. Tot plegat sense “cap pressió” del club, va finalitzar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.