Esports

I ara Ibrahimovic

El Barça tanca un principi d'acord amb l'Inter de Milà per fitxar el seu davanter estrella

Després de molts dies d’espera, el Barça ha posat la directa per avançar de forma significativa en la confecció de la plantilla que dilluns que ve tornarà a la feina per iniciar la pretemporada. Aquest dimecres va tancar el traspàs del lateral esquerre de l'Inter de Milà Maxwell i vint-i-quatre hores després (dijous) va llançar una ofensiva pel central Txigrinski i pel davanter centre Zlatan Ibrahimovic, dues peticions expresses de Guardiola, que va finalitzar de matinada amb un principi d'acord amb l'Inter pel traspàs del davanter suec.

Ibrahimovic era la primera opció per ocupar la plaça d'Eto'o, un cop Guardiola havia decidit prescindir del camerunès. En un primer contacte fa un mes a Barcelona, entre Joan Laporta i Massimo Moratti, les postures van quedar molt distants i l'operació aparcada. Però les dificultats del Barça d'una banda per aconseguir el fitxatge de Villa –el València demana 50 milions– i de l'altra per encarrilar la sortida d'Eto'o, han creat l'escenari adequat per reobrir la carpeta d'Ibrahimovic.

A falta que les parts implicades donin oficialitat als termes de l'acord, tot apunta que Eto'o entrarà en l'operació, que el Barça pagarà un traspàs proper als 40 milions d'euros i, a més, cedirà el jugador bielorús Hleb per una temporada.

De fet, en les últimes hores ja havia transcendit l'interès de José Mourinho –el tècnic de l'Inter de Milà– per comptar amb els serveis d'Aleksandr Hleb.

Respecte al central del Xakhtar Donetsk, Dmitro Txigrinski, Laporta i Txiki es van entrevistar ahir amb el magnat del Xakhtar Donetsk, Rinat Akhmetov, i fins i tot es va deixar fotografiar amb ell a la gespa de DonBass Arena per a la web oficial de l’entitat esportiva.

Laporta s’ha decidit a implicar-se de totes totes en els fitxatges per accelerar-ne les negociacions. Si dimarts a la nit va contactar personalment amb el president del València, Manuel Llorente, per intensificar el diàleg i precisar-li de forma oficial que el Barça oferirà una quantitat màxima de 42 milions d’euros per David Villa, ahir va posar rumb cap a Donetsk per convèncer Akhmetov que accedeixi al traspàs d’una de les seves figures.

Txigrinski, corpulent central (1,90 metres i 81 quilos) amb gran criteri i desplaçament de pilota, és una de les predileccions de Pep Guardiola. L’internacional ucraïnès, de només 23 anys, té el cor robat a l’entrenador del Barça des que la passada temporada el va veure actuar en l’enfrontament directe entre tots dos equips a la primera fase de la Lliga de Campions.

Tot i que a principis de mes Txigrinski va defugir l’interès del Barça al·legant que potser era massa aviat per sortir d’Ucraïna, la insistència de Guardiola a fitxar-lo i el desplaçament del mateix Laporta al seu país l’estan predisposant a fer el salt al Camp Nou.

El Xakhtar tampoc va acceptar la primera oferta del Barça per Txigrinski, de 15 milions d’euros. Akhmetov, el seu president, passa per ser l’home més ric d’Ucraïna i un dels més poderosos de les Repúbliques de l’Est, i ja va avançar que no necessita vendre la seva estrella. “Si volgués, podria comprar tot l’equip titular del Barça sencer, amb Messi, Henry, Xavi, Iniesta i companyia”, va explicar a l’AVUI el seu amic i agent del blaugrana Touré Yaya, Dmitri Seluk. “Per les informacions que tinc, no el vendria per menys de 20 milions d’euros. N’estic tan convençut que si ho fa per una quantitat inferior pago un milió d’euros a aquest diari”, va apostar divertit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.