Esports

Messi, més líder i més ric

Laporta anuncia que el Barça millorarà aviat el contracte de 8 milions d’euros fixos més 4 de variables que cobra el jugador per adequar-lo a la seva condició de número u

Hores després que Zlatan Ibrahimovic acaparés tots els focus durant el seu primer entrenament de blaugrana, el Barça es va afanyar a recordar qui és el veritable número 1: Leo Messi. Al davant de l’argentí no hi ha ningú. Ho tenen assumit al vestidor i ho pregona la directiva, que va anunciar, per boca del president Joan Laporta, que el club blaugrana té ben encaminades les negociacions per millorar el salari del més que probable pròxim Pilota d’Or. Serà la sisena revisió de contracte a l’alça del crac des que va pujar al primer equip.

“Per a nosaltres és un jugador genial, de casa, és un orgull tenir-lo a l’equip. És el millor jugador del món i el Barça farà el que calgui perquè Leo estigui a gust al club. Sabem que ell té un compromís total amb el Barça”, va postular el màxim mandatari de l’entitat, alhora que determinava que les negociacions van “a bon ritme”. “El compromís i l’estima que Messi té pel Barcelona s’han de veure recompensats a tots els nivells”, va remarcar Laporta des de Seattle.
El Barça ha reconegut cada estiu l’esplèndida progressió de Messi.

La darrera millora de contracte a l’argentí es va signar poc abans de la moció de censura presentada el juliol de l’any passat contra Laporta i la junta directiva. Llavors, cantada la marxa de Ronaldinho, es va voler situar la Puça en el sostre de l’estructura salarial de la plantilla. En aquest darrer any Messi ha cobrat vuit milions d’euros fixos, més quatre milions en variables, el primer tram dels quals depenen d’objectius fàcilment assumibles (que el Barça es classifiqui per a la Champions i ser titular en el 60% dels partits) i un altre tram condicionat als títols de l’equip, que la temporada passada va assolir plenament.

Tot i que els primers contactes ja s’han iniciat –aprofitant que el pare i agent del jugador, Jorge Messi, es va apropar a Los Angeles en plena gira del Barça–, fonts del club consultades per aquest diari van confirmar que fins que l’expedició blaugrana no aterri a Barcelona no es tancarà l’operació. En principi, però, l’entitat no preveu allargar el contracte al crac, que conclou el 2014. El que sí que es variarà és la seva clàusula de rescissió. Ara és de 150 milions i superarà la d’Ibrahimovic, que és de 250.

Pujar just ara el salari de Messi és un efecte col·lateral del fitxatge del suec, que cobrarà al Barça 9 milions d’euros fixos més incentius. Com a mínim l’argentí cobrarà 500.000 euros de fix més que ell.

“Necessita la pressió ”
L’arribada d’Ibra, no obstant, tampoc li traurà responsabilitat a la Puça, a qui Guardiola reivindica com un dels líders de l’equip. “No vull treure-li pressió a Messi, si no, s’avorreix. Necessita saber que és el millor i que ho ha de continuar demostrant, i a mi m’agrada que sigui així. També Ibra, Iniesta i Xavi han de saber que l’equip els necessita”, va concloure el tècnic del Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.