Esports

Purga en tota regla

FC Barcelona

L’enemic sembla que està detectat i qualsevol executiu que sigui sospitós de tenir-hi relació no té lloc a l’últim any i mig del mandat Laporta. Aquesta és la divisa que ha llançat el president del Barça dins el club després que finalment hagin estat destituïts almenys set executius –d’alt rang i de segon nivell– els últims tres dies. Tots ells menys un tenen en comú que van arribar al club de la mà de l’exvicepresident Ferran Soriano.


Laporta està convençut que massa gent li ha fet la traveta dins de casa i que hi havia el risc que això seguís així, i ha ordenat un final amb els més fidels, amb aquells de qui no tingui cap dubte. Així, està depurant tots els càrrecs de confiança i d’altres de menys rang que tenen un passat amb directius dimitits, començant pel director de comunicació, Jordi Badia, i seguint per la directora general, Anna Xicoy, que mantenia una visió del negoci molt similar a la de Soriano.
 

Unzueta, a l’executiva
L’únic adéu que no sembla polític és el del cap de seguretat, Elies Frade. Fonts del club neguen que sigui perquè és una persona propera a Alejandro Echevarría –que com és sabut no manté bona relació amb Laporta– i asseguren que el relleu estava perfilat des de mesos enrere.
 

Mentrestant, els altres dos alts executius cessats ahir van ser el director comercial i de màrqueting, Daniel Schloesser, i el director de tecnologies de la informació, Gustau Navarro. Tots dos treballaven a l’empresa de Soriano, Cluster Consulting, abans de fitxar pel Barcelona. El relleu de Schloesser l’agafarà el fins ara director general de la Fundació, Lander Unzueta, que al mateix temps serà substituït per Marta Segú, cosina de Laporta.
Altres càrrecs de menys importància rellevats van ser Javier Muñoa, director de negoci internacional, Luis Goyanes, director de taquillatge, i David Folch, del departament de desenvolupament immobiliari. Tots tres eren propers a Soriano i havien arribat al club a través d’ell.
 

Malgrat la connexió de totes les baixes, el vicepresident de màrqueting i mèdia i director general interí, Jaume Ferrer, va negar que es tracti d’una purga i va parlar de “reestructuració”. “Volem donar un nou impuls a la gestió del club i després d’aconseguir el pla de negoci del 2003, ara pensem que ho han de fer altres persones. No té res a veure amb altres consideracions. Això passa en qualsevol empresa”, va afirmar, tot i admetre que les circumstàncies viscudes els últims mesos dins la junta hi podien haver influït. És a dir, que l’actual directiva no es trobi prou còmoda amb determinats executius i temi fugues d’informació. Una qüestió de confiança cega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.