Esports

Barça: pols al límit el dia 16

Un grup de directius vol forçar que la continuïtat d’Oliver entri a l’ordre del dia de la junta de divendres que ve

El 16 d’octubre, divendres que ve, és la data. És quan se celebrarà la primera reunió de la junta directiva del FC Barcelona després que esclatés el cas de les auditories de seguretat. És el dia que alguns directius, entre els quals almenys un vicepresident, tenen marcat a l’agenda des de fa temps per mirar de forçar la dimissió del director general, Joan Oliver. I és la cita que Joan Laporta s’ha marcat com a examen per valorar si cal prendre “decisions dràstiques”, entre les quals no hi hauria el cessament d’Oliver.

Aquest diari ha pogut confirmar de fonts pròximes que hi ha un sector de la junta que, malgrat el teòric tancament intern del cas ara fa cinc mesos, s’està movent per fer entrar en l’ordre del dia de la reunió de divendres la continuïtat del màxim executiu del club. El fet que aquest moviment no es registrés abans és el que va evitar que el cas es tractés en la comissió delegada de divendres passat.

Prou suports
Les mencionades fonts asseguren que a hores d’ara aquest sector tindria prou suports per fer entrar el tema en l’ordre del dia, però que no tenen clar encara que, si es produís una votació, poguessin arribar a la meitat més un imprescindible per, afirmen, tirar endavant la decisió. En tot cas, fos quin fos el resultat, aquest sector de la junta descarta dibuixar altres escenaris, com dimissions en bloc.

És probable, però, que els altres escenaris vinguessin de l’altre sector de la junta. En arribar ahir a la tarda a Barcelona procedent de Mèxic, Laporta va avalar la possibilitat que la qüestió es tracti en junta: “A la junta hi ha diversitat d’opinions, només es tracta de posar-les en comú i prendre decisions. No tothom pensa igual i està bé que sigui així, la junta és dinàmica. Hi ha d’haver respecte pels posicionaments sempre que s’utilitzin els conductes establerts. No podem parlar de temes que no siguin a l’ordre del dia”.

Però el president blaugrana també va insinuar una torna: “Quan s’arriba al límit cal prendre decisions per l’interès del club i el bon govern de la directiva. Cal buscar una decisió de consens per no haver de prendre decisions dràstiques”. Laporta va fer aquestes declaracions acompanyat de Joan Oliver i res no fa pensar que hagi canviat el seu suport al director general.

Retirada de càrrecs
Tenint en compte que el president no pot fer dimitir un directiu, el marge de maniobra que estatutàriament li queda és la retirada de càrrecs. Com ara rebaixar un vicepresident a directiu o apartar un directiu d’una àrea de treball i deixar-lo com a vocal de junta i prou. Qualsevol decisió en aquest sentit, lògicament, faria evident qui queda descavalcat de la futura precandidatura continuista.

Aquest posicionament de Laporta va arribar el dia que informacions periodístiques confirmaven la finalitat electoral de les auditories de seguretat, després de revelar literalment part del contingut dels informes elaborats per l’agència Método 3. Al si del FC Barcelona va causar sorpresa que hi hagués transcripció de part dels quatre informes, perquè els quatre vicepresidents afectats van tenir accés només al seu, d’informe, i d’accés a tots quatre només en van tenir el mateix club i l’agència contractada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.