Esports

Guardiola: "És un dels dies més feliços des que soc entrenador"

L'entrenador del Barça creu que l'equip surt molt reforçat d'aquest "grup terrible", però ara preocupa Messi, que té un esquinç de grau 2

El fred de Kíev, no tan intens com calia suposar, no va refredar en absolut les idees dels blaugranes. El control del partit va ser absolut i això ho va voler destacar un Pep Guardiola que va respirar al saber que la lesió de Messi no és greu, a l’espera, això sí, de les proves mèdiques d’avui, i també veient com els seus deixebles seguien al peu de la lletra el guió marcat. Fidelitat a l’estil en un escenari exigent i fidelitat identitària quan en la conferència de premsa posterior al partit el tècnic va defensar l’ús de la llengua catalana.

Saber que en principi Messi “només pateix un petit esquinç” va descarregar Guardiola de l’evident preocupació que havia mostrat a l’abandonar el camp. Ja amb tranquil·litat va lloar la implicació de l’argentí, tot i el reguitzell de faltes que va rebre “perquè no s’amaga mai. Un altre potser viuria de les rendes de la Pilota d’Or, però Leo va sempre pel dret, i és una gran sort per a nosaltres”.

Guardiola va reconèixer que el fet d’encaixar un gol tan aviat “mai no és bo per començar, però he pensat que si estàvem adormits això serviria per posar-nos a to, i així ha estat. L’equip ha reaccionat bé i això és el més important”, va assenyalar. Com també va voler destacar que un equip “que té el partit decisiu fora de casa i una possessió de la pilota del 80 per cent..., crec que ho diu tot. De tota manera tinc la sensació que en cap dels partits anteriors hem baixat del 70 per cent. Sempre hem estat a un gran nivell llevat dels partits contra el Rubin, que tira dos cops a porta i marca, però és part d’aquest meravellós joc que és el futbol”.

Després d’haver afrontat “un grup terrible”, Guardiola té la sensació que el fet de ser primer permet a l’equip “sortir reforçat i tenir la gran alegria de seguir a Europa. Ha estat un dels dies més feliços des que sóc entrenador”.

Clar i català, el de Santpedor, sobretot quan va respondre a un periodista ucraïnès molest perquè es parlés en català a la roda de premsa: “Ho fem perquè és la nostra llengua, som un país amb llengua pròpia i quan sortim la fem servir”.

Joan Laporta també va veure un Barça “fidel al seu estil”, tot i que va voler girar full i centrar-se en el derbi de dissabte. En aquest sentit, va voler matisar les declaracions en què va qualificar el partit de “derbi metropolità” afirmant que ho va dir “sense mala intenció” i sense voler “ferir sensibilitats. Serà un derbi català”.

Puyol, al seu torn, va defensar Valdés dient que el gol local havia estat “per mala sort”, alhora que va elogiar la tasca de tot l’equip: “S’ha demostrat que anem a tots els camps a guanyar. Aquest grup era molt complicat, amb quatre equips fortíssims, i això dóna més mèrit a la classificació”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona
 

Messi, una llegenda infinita

Barcelona
 

Krejcikova apel·la al talent i guanya el títol a Londres

BARCELONA / LONDRES