Esports

Posar fi a la sequera

LLIGA BBVA

Passen les jornades i la reacció es fa esperar. El marge es redueix a la mateixa velocitat que minva la confiança, i la preocupació i els nervis es cotitzen a l’alça. És la trista realitat de l’Espanyol, que avui viu una nova oportunitat de redreçar el rumb. Un Almeria amb problemes i entrenador seminou visita l’onze blanc-i-blau amb la permanència d’objectiu comú. Mané té ganes d’estrenar-se perquè porta dos punts sumats de 12 i va sent hora que els periquitos se solidaritzin amb el clima i posin fi a la sequera després de dos mesos sense victòries.

El cop de moral que havia de suposar la Copa contra un Segona B va passar de llarg. Ben al contrari, va apujar la intensitat d’una realitat dura tenyida de drama esportiu. L’Espanyol està a punt d’arribar a l’equador del campionat i veu la permanència a dos punts. Necessita sumar i de tres en tres, perquè els empats serveixen de poc quan el que es busca és el cop d’efecte que incrementi una confiança ara sota mínims.

“Tot el que no sigui sumar punts és molt perillós. La millor vitamina és una victòria. A veure si es dóna d’una vegada i en els partits igualats la victòria es decanta del nostre costat”, va pregar l’entrenador blanc-i-blau.

La falta de resultats impedeix a Mané apostar per un onze fix. Avui seguiran els canvis, amb el dubte de si es decidirà a apostar per Román veient el baix rendiment de Coro i els problemes per generar joc de la parella Àngel-Moisés. Surti qui surti hi ha molt en joc. L’entrenador de l’Almeria, Hugo Sánchez, va parlar de “partit de 6 punts”, una forma més de qualificar la transcendència del partit per a dos conjunts que volen sortir del pou. Ironies del destí, els andalusos van ser l’equip que fa un any –i una jornada més tard– posaven fi a la històrica ratxa de l’Espanyol de 14 partits sense perdre a la Lliga i signaven l’inici d’un calvari que encara no té data final.

Un dels problemes per al transcendent duel d’avui serà l’ambient. Clima fred, grades amb aspecte pobre i la televisió en obert faran que la importància del partit no es vegi traduïda en l’aspecte del Lluís Companys. Els jugadors no tindran l’alè de l’afició com a empenta extra. Els blanc-i-blaus, doncs, hauran de treure forces d’on sigui per lligar els tres punts i agafar una mica d’aire. La dosi d’optimisme va arribar ahir via Mané, que va recordar que si els problemes s’allarguen fins al final del campionat, jugar-se-la contra l’Almeria i el Màlaga és un calendari prou bo. “Aquestes dues últimes jornades es repetiran també al final. Nosaltres tenim la solució a les nostres mans, mentre que altres equips hauran de lluitar amb rivals que s’ho jugaran tot al final”, va recordar. El seguidor periquito preferiria respirar abans i la millor manera de sortir-se’n seria imposar-se avui contra un rival directe. Enfrontament dramàtic a Montjuïc, hora de posar fi a la sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.