Esports

Amb doble motivació

Primer assalt contra el Sevilla d’un Barça que no vol perdre en vuit dies el somni de reeditar el triplet

Podria haver estat una vetllada d’aquelles infumables. Segona ronda copera, rival assequible o poc cridaner, Nit de Reis, deu de la nit i camp més que mig buit. Amb tot, és probable que només es compleixi –i ja es veurà– l’últim dels factors. Perquè el cert és que, d’una banda i superat amb nota l’ensurt de la Champions, el Barça torna a posar en joc el somni “impossible” de reeditar el triplet: és una eliminatòria amb l’anada a casa i el rival és, malgrat les baixes, tot un Sevilla. De l’altra, apareix un segon element destacable: les ganes dels blaugranes de treure tot el futbol que dissabte el Vila-real els va obligar a mantenir dins el pap. “És un partit importantíssim”, va sentenciar ahir Pep Guardiola.

El tècnic va recordar que “no hi ha ni tornejos ni partits menys importants que altres”. Forma part del credo. A més, el concepte de la Copa entre el barcelonisme ha canviat d’ençà de l’emotiva i espectacular final de Mestalla. “Ens equivocaríem molt si pensem que la Copa és menys prioritària”, va concretar el tècnic.

Hi ha solucions
Guardiola tampoc no va estalviar elogis al rival tot i el seu mal moment. “Estic d’acord amb el seu president que tenen la millor plantilla d’Espanya, i si no és la millor, sí una de les millors. Juguen molt directe, buscant l’espai i amb extrems fantàstics”, en referència a Navas i Perotti”.

Una altra cosa és la data i l’horari. Guardiola va insinuar una crida a l’afició, però no s’hi va posar fort: “Diu que aquest any els Reis passen abans, a les vuit ja estaran i hi haurà temps per anar a l’estadi. O no, que vénen endarrerits, que passaran a la una de la matinada, i també hi haurà temps” per anar a l’estadi.

Tot plegat seria l’embolcall. L’altra motivació del matx és la reacció blaugrana a l’empat davant el Vila-real. Una reacció que va estimular en públic Guardiola. “Ens han jugat de totes les maneres possibles, i algunes les hem superat i altres no, però no tinc la sensació que quan ens pressionen a dalt no tinguem solucions”. És a dir, el problema és l’aplicació, que correspon als jugadors. Ara, el tècnic no va oblidar el tacte: Amb els jugadors m’hi enfado poc, no hi ha tocs d’atenció. Es van esforçar com sempre i amb això en tinc prou”.

Amb tot, l’alineació serà una incògnita més que de costum. I la convocatòria, que a la Copa hi entren només 16 jugadors. Guardiola triarà avui entre els 18 del primer equip i quatre del filial, amb més opcions per a Jonathan i Thiago que per a Gai o Víctor Vázquez.

“L’equip està perfecte, mentalment i físicament”, va anunciar el tècnic, tot i que Abidal va fer feina només al gimnàs. Es podria pensar en Maxwell com a titular, tot i que la presència de Navas fa mantenir dubtes. Titular Pinto, l’eix de la defensa podria tenir novetats, mentre que els factors Iniesta –migcamp o banda esquerra– i Bojan hi afegeixen misteri.

Qui sí que jugarà serà Messi, absent contra el Vila-real però del tot a punt. “Veu una pilota i es torna boig, no cal dir-li res tret de controlar-lo”, va exemplificar Guardiola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.