Esports

El regne del Barça

LLIGA BBVA

PER LLEGIR LA CRÒNICA DEL PARTIT MINUT A MINUT, CLIQUEU AQUÍ

No es pot guanyar sempre i ahir semblava un d’aquells dies que el líder indiscutible cedeix i obre petites expectatives a la resta, però la Lliga del Barça està sent tan excepcional que no s’ho va permetre. A deu minuts de la conclusió, amb 2-1 en contra enmig d’una mala segona part, fred i boira, al camp més necessitat de punts, l’equip de Guardiola va remuntar contra l’Osasuna amb un golàs final de Messi, de xut sec de fora l’àrea, duríssim, recta en diagonal, que situa els blaugranes davant el rècord absolut de la primera volta del campionat.

Al Madrid només li ha durat un any el registre dels 47 punts. El Barça l’ha igualat i li queda la pròxima jornada contra el Dépor al Camp Nou per situar-se en números inèdits. També ahir va superar el rècord de victòries seguides a domicili amb vuit –tretze comptant Copa i Champions–, una més que l’històric Madrid 60-61 de Di Stefano. Davant d’això és lògic que l’avantatge respecte als rivals vagi creixent. Ara ja són 12 punts sobre el Madrid i el Sevilla, els primers perseguidors. S’esgoten les comparacions per a aquest Barça, tot i que ahir semblés més humà que mai, patint contra el cuer, potser assaborint el triomf abans d’hora i endinsant-se després en el joc que els navarresos pretenien. Superat, va treure l’orgull i va mantenir l’esperit per capgirar el partit per nervi i qualitat.

Dominador des de l’inici, el Barça va saber driblar la pressió local –no gaire reeixida– per arribar a tres quarts amb relativa facilitat. Busquets, Xavi i Keita, la tripleta del migcamp, tocaven ràpid i amb criteri, obrien a una banda esquerra productiva amb Henry i s’associaven amb Messi pel centre, però tot plegat no tenia traducció en el moment de la culminació. La passada profunda no era l’encertada i quan ho era la definició fallava. Va ser el cas de Messi, allunyat de la dreta i amb llibertat per fer esclatar jugades maradonianes –potser ja s’haurien de dir messianes–, com quan al minut 10 va encarar pel centre i va retallar dos rivals abans de creuar la pilota al pal.

Henry també ho va intentar de manera espectacular davant el lateral Azpilicueta i tampoc va saber marcar. Les constants vitals dels visitants, però, seguien a un alt nivell i l’Osasuna no creava perill. Camacho es desesperava des de la banqueta, mentre Busi i companyia s’espolsaven els marcatges. Però el gol no arribava, el Barça va abaixar una mica la intensitat i Osasuna va enviar la primera rematada sobre Valdés. Just per tornar a despertar Messi, que va recollir una pilota davant els tacs de Puñal i la va servir a Eto’o perquè afusellés des de la frontal quan quedaven 10 segons per al descans.

A la represa, el Barça va perdre iniciativa i en un córner Flaño va bombejar de cap l’empat al segon pal. El Reyno de Navarra cridava, volent atemorir un rival que va concedir una ocasió per bona fe i negligència de l’àrbitre. Aquí el partit es va embrutar i el Barça es va descentrar, retratat en el 2-1 de Pandiani, avançant-se a Puyol. No quedava gaire temps, però prou per rebel·lar-se. Constant com el que més, Alves forjava el 2-2 de Xavi i la recuperació perquè Messi decidís. La Lliga es convertia en el regne del Barça. 

PER LLEGIR LA CRÒNICA DEL PARTIT MINUT A MINUT, CLIQUEU AQUÍ
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES