Esports

El Tau serà l’escull per al Barça

Eurolliga

Objectiu assolit. El Barça va guanyar ahir a la pista del Maccabi Tel Aviv per 74-90 i ha acabat el Top 16 com a campió del Grup F, amb la qual cosa tindrà el factor pista a favor en el play-off de quarts de final de l’Eurolliga. El seu rival serà el Tau Vitòria, segon del Grup E després de perdre ahir a Vitòria davant l’Olympiacos per 80-88, un resultat que poca gent esperava donada la solidesa de l’equip de Dusko Ivanovic.

Aquesta temporada, per primer cop, l’eliminatòria de quarts, la que dóna accés a la final four de Berlín, es jugarà al millor de cinc partits. Els dos primers es disputaran al Palau Blaugrana els dies 24 i 26 de març, i el tercer es jugarà a la pista del Tau el dia 31. Si cal un quart enfrontament també es disputaria a Vitòria el 2 d’abril. I en cas d’igualada a dues victòries, el desempat es jugaria al Palau el 8 d’abril.


Triomf 18 anys després
El Barça ha tancat el Top 16 amb un magnífic balanç de cinc victòries i una sola derrota, patida en la primera jornada, per 2 punts a la pista del Reial Madrid, equip que ha relegat al segon lloc del grup pel seu millor basket average. A més, l’equip de Xavi Pascual va guanyar ahir a Tel Aviv, d’on no sortia triomfant des de finals de l’any 1991. Després els blaugranes havien sofert cinc derrotes seguides davant el Maccabi a Israel.

L’equip de Pini Gershon no s’hi jugava res a efectes de classificació, però defensava el seu orgull i a Tel Aviv no oblidaven que uns activistes propalestins van interrompre el partit de la primera volta al Palau saltant al parquet i que a la graderia es van veure banderes palestines. El Barça, però, ha rebut un bon tracte a Israel; l’ambient al Nokia Arena va ser molt correcte.

Basile, set triples
Això sí, en els prolegòmens es va exhibir una enorme bandera israeliana al parquet. I després, el Barça va mostrar la seva superioritat sobre un Maccabi molt afeblit en el joc interior per les baixes de D’Or Fischer i Green. L’equip israelià va plantejar problemes amb la seva defensa durant algunes fases del matx, fins que Basile (23 punts, amb 7/9 triples) i Navarro (19 p) des de fora i Fran Vázquez (15 p, 6 rebots i 3 taps), Santiago (11 p) i Ilyasova (14 p i 9 r) a dins de la zona la van superar.

Després del 22-19 del primer quart i el 39-45 del descans, el Barça, tot i els intents d’Arroyo d’embrutar el partit per desestabilitzar els blaugranes, va posar la directa i ja va obrir el forat definitiu amb el sisè triple de Basile (58-73). Ara al Barça l’espera un apassionant play-off amb el Tau a la recerca de la final four de Berlín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Fitxatges de tardor

 

Ayoze assalta Cornellà

Barcelona
 
 
Alex Formento
Entrenador assistent del bàsquet girona

“Em faria molta il·lusió que poguéssim fer un pas més”

Girona
 

Llencen un objecte a l’àrbitre al final del partit

BARCELONA
 

Un ampli marge de millora

Sant Andreu de Llavaneres
 

El camí de la reconquesta

barcelona
 

Girona reforça la seguretat per la visita del Feyenoord

girona