Esports

Dues dates FIFA

Com si fos un secret d’Estat. Amagat entre altres decisions més cridaneres i sense que se’n fes publicitació formal. Però el fet és que la Federació Espanyola de Futbol (FEF) ha encès la primera llum verda per al futur Torneig de Nacions que projecta la Federació Catalana de Futbol (FCF). Almenys aquesta és la lectura que en fa aquest últim organisme. La lectura és sensiblement diferent si es parla amb Madrid. “El que s’ha fet és aprovar l’alliberament de dues dates perquè qualsevol selecció autonòmica pugui jugar partits, al marge de les dates nadalenques”, va explicar ahir a aquest diari el portaveu de la junta de la FEF, Jorge Carretero. “I sempre que els partits en qüestió no col·lisionin amb els interessos de cap selecció espanyola, sigui l’absoluta, la sub-21 o l’olímpica”, va reblar el portaveu.

Sigui com sigui, la directiva de la FEF, que va celebrar ahir a Madrid la seva reunió mensual, no va publicitar la decisió. Es va parlar i informar a bastament del nomenament de l’expresident del Madrid Ramón Calderón com a màxim responsable de la comissió d’actes del centenari de la FEF, així com de l’acord d’intencions signat amb la Federació Portuguesa per a la candidatura conjunta al Mundial del 2018.

La sub-21 i l’olímpica
Ni una línia o tall de veu de la concessió autonòmica. I en no posar-ho en negre sobre blanc queda marge de maniobra. La FCF sempre ha demanat tres dates FIFA. Ahir mateix des del màxim organisme rector del futbol català s’assegurava que “no es descarta una tercera data”. Però des de la FEF es rebatia que el que s’ha aprovat és el que s’ha aprovat.

En realitat, la selecció espanyola absoluta encara no té configurat del tot el seu calendari. Té confirmats l’amistós de l’11 de febrer contra Anglaterra, sis partits de classificació per al Mundial 2010 i els tres de la Copa Confederacions. L’any passat la selecció estatal va arribar a jugar 16 partits. Als 10 actuals faltaria afegir-hi un o dos amistosos més, però també caldrà tenir en compte, en funció del que va explicar Carretero, que del 26 de juny al 5 de juliol la selecció espanyola olímpica participarà als Jocs del Mediterrani, que se celebraran a Pescara (Itàlia).

Ricard Campoy confia que avui li arribarà el calendari complet, a partir del qual la comissió que encapçala l’exdirectiu blaugrana Josep Lluís Vilaseca podrà començar a treballar. En aquest sentit, fonts de la mateixa FCF valoraven ahir que “amb dues dates FIFA es pot fer un torneig de semifinals i final”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.