Esports

El Ricoh no té cap opció a Vitòria (80-67)

Lliga ACB

La temporada passada, el Ricoh Manresa i el Barça van ser els únics equips capaços de guanyar els dos partits de la fase regular de la Lliga ACB al Tau Vitòria, que es va proclamar campió. Aquesta temporada, però, ja no serà possible que el conjunt que dirigeix Jaume Ponsarnau repeteixi la gesta, ja que ahir va perdre a la pista vitoriana per 80-67.

Els manresans van sortir a jugar sense pressió, conscients que al cau del vigent campió hi tenien molt a guanyar i poc a perdre. Això, però, no els va fer jugar millor. El Ricoh va resistir tot el primer quart (17-15) gràcies a la feina defensiva i a l’encert de Rubio, que va anotar els 8 primers punts del seu equip i va contrarestar l’efectivitat de Teletovic (9 punts als primers 10 minuts).

En el segon quart, però, els d’Ivanovic, sense fer res de l’altre món, només aprofitant els seus rebots ofensius (9), les pèrdues de pilota (10) i el desencert exterior (1/13 triples, 5/28 al final) dels manresans, van obrir l’escletxa definitiva: 39-24 al descans.

Rakocevic (9 punts en aquest segon quart) va ser l’artífex de l’avantatge del clar Tau sobre un Ricoh en què només rutllava Alzamora. De fet, el pivot va ser l’únic jugador del Ricoh que va anotar en el segon quart, en el qual els manresans es van quedar en uns raquítics 9 punts.

Les diferències es van mantenir en el tercer quart (56-40), després que per fi Diego Sánchez va anotar els primers punts per part d’un jugador exterior del Ricoh. L’inici de l’últim quart, però, va ser nefast per als manresans. Barac i Mickeal van portar el Tau fins al seu màxim avantatge amb un 11-0: 67-40.

A partir d’aquí, el relaxament dels vitorians i el protagonisme de Marco i, sobretot, Diego Sánchez, que es va posar l’equip a l’esquena, van permetre que el Ricoh retallés fins a un 75-65 i, almenys, tanqués el matx amb un millor sabor de boca tot i la derrota. I a les graderies del Buesa Arena es van poder sentir en els minuts finals alguns xiulets contra l’equip d’Ivanovic pel seu excessiu relaxament.

L’Unicaja, nou líder
L’Unicaja d’Aíto va apallissar el Cajasol de Comas a Sevilla (60-91) i li pren el liderat al Regal Barça per millor diferència entre punts anotats i encaixats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.