Esports

Nakamura: fitxatge mediàtic per a l'Espanyol

El club cobrarà part dels vuit milions que genera el japonès i espera un extra pels drets televisius i nova publicitat a l’estadi

L’Espanyol no es pot permetre el fitxatge d’un mediàtic si no arriba lliure de contracte. Després d’anys a la recerca d’un nom cridaner per acompanyar el desembarcament a Cornellà, els blanc-i-blaus han trobat una icona a cost zero: Shunsuke Nakamura. El mitja punta és el número u al Japó, on a partir d’ara seguiran de molt a prop les evolucions de l’onze de Mauricio Pochettino en un acord per als dos pròxims anys.

El tercer fitxatge de la temporada té nom exòtic. Procedent del Celtic, on fa un any va ser triat millor estranger de la Lliga, Nakamura canvia Escòcia per Catalunya, malgrat la pressió de la dona, a qui havia promès que tornaria al Japó. El Yokohama, però, no es podia permetre pagar els 1,2 milions de fitxa que té, i el nadó que hi ha en camí naixerà a Barcelona.

L’etiqueta de mediàtic
Nakamura aterrarà en terres catalanes el 10 de juliol amb temps just de ser presentat i iniciar la pretemporada. Des del primer dia es veurà el ressò mediàtic del jugador, que pot jugar de segon punta o a la banda esquerra. Hi havia quatre periodistes instal·lats a Glasgow pendents d’ell, xifra que creixerà a Barcelona, on fa un anys Nishizawa sempre anava seguit d’una dotzena d’enviats especials. És conseqüència de ser icona al Japó des de la retirada de Nakata. Amb una esquerra fina, letal a pilota aturada, la seva imatge genera vuit milions d’ingressos, punt clau de la negociació, ja que l’Espanyol se’n volia quedar tres. L’entesa es va lligar en un xic menys, pendents de negociar amb Mediapro l’extra que suposarà la venda dels partits per ser emesos al país nipó. “El volem per jugar a futbol i m’agradaria treure-li l’etiqueta de mediàtic”, pregava Germán de la Cruz.

L’Espanyol confia a rebre nous anunciants a l’estadi vinculats a Nakamura. “És un ídol al Japó i segur que en podrem treure alguna cosa. S’ha de treballar”, indicava De la Cruz. El club duia anys a la recerca d’un referent que facilités l’arribada a Cornellà. “Volíem un mediàtic, però això és paga, i molt. I aquí no hi ha un duro, com a tot arreu”, va confessar a l’AVUI un alt dirigent blanc-i-blau.

Nakamura taparà el buit. No és mediàtic per a l’espectador local, que en té escasses referències, però sí a nivell internacional. Als 30 anys, l’Espanyol està convençut que li queden, com a mínim, dos d’anys a alt nivell. El japonès és el tercer fitxatge, tots d’un perfil ofensiu. El primer va ser Verdú i dilluns va caure Ben Sahar. El davanter israelià amb passaport polonès arriba aquest matí a Barcelona i demà serà presentat. Són les cares d’un nou Espanyol que a Cornellà vol deixar enrere els patiments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.