Esports

Amb l’alerta activada

Lliga BBVA

Torna la Lliga BBVA i el Barça s’ha posat en alerta. Després de dues setmanes d’aturada pels compromisos de les seleccions, la plantilla blaugrana ja es va poder entrenar ahir sense ningú de viatge i advertit per les males ressaques que acostuma a patir en la rentrée. En aquest sentit, Joan Laporta va ser el primer a avisar de la importància de no abaixar el pistó arran de l’última golejada (6-1) a l’Atlètic de Madrid i va instar els jugadors a mantenir demà (19 hores) a San Mamés “la línia d’humilitat” marcada per Pep Guardiola.
“És el moment d’esforçar-nos, de treballar plegats i saber patir. M’agradaria seguir en la pauta de progressió de les últimes setmanes i que l’aturada no freni la bona marxa que porta l’equip”, va afirmar el president del club des de Los Angeles, on presenciarà els partits de la secció de bàsquet contra rivals NBA. La intensa activitat institucional als EUA, primer a Miami i ara a Califòrnia, van dur Laporta a subratllar les prioritats: “Tenim la responsabilitat de donar dimensió a la imatge de l’entitat arreu del món, però l’esport mana”. És a dir, Bilbao mana.

El cansament de Leo
La visita a l’Athletic Club serà la primera d’una sèrie de nou partits en 29 dies, sense descans, dimecres-diumenge, amb cinc jornades de Lliga, dues de Champions i l’eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei. Davant d’aquest calendari tan ajustat, Guardiola és gairebé segur que continuarà apostant per la política de rotacions. I hi ha dos jugadors que tenen molts números per no forçar la màquina a Bilbao: Xavi i Messi.

El migcampista de Terrassa, que és l’únic jugador de camp que ha disputat tots els partits de titular, arrossega una contractura als isquiotibials de la cuixa dreta i és dubte seriós per ser convocat. Ahir no es va entrenar i avui se li farà una última exploració per avaluar el risc de lesió en cas que jugués. Pel que fa a Messi, el seu és més un problema de fatiga: va arribar ahir al matí a Barcelona després d’un vol transatlàntic. “Em noto cansat, però disposat a jugar si el mister ho considera necessari”, va dir a l’aterrar al matí a l’aeroport del Prat. L’argentí ja va ser suplent contra el Racing, en la represa de la primera aturada.

En canvi, tot i el llarg viatge des del Brasil, Dani Alves està amb fam de futbol i minuts. No ha jugat ni un segon amb la canarinha contra Veneçuela ni Colòmbia i frisa per fer-ho a la Catedral. “Sempre és un orgull que et truqui el Brasil, encara que sigui per no jugar. El dia que em toqui, estaré preparat”, va argumentar, evitant qualsevol polèmica amb Dunga. Touré ha millorat del pinçament al genoll i ahir es va entrenar amb el grup.

Jugui qui jugui, el Barça es plantarà a San Mamés havent ensopegat en quatre de les últimes cinc pauses per les seleccions, entre el 2007 i el 2008. Aquesta dada reflecteix com acusen els barcelonistes els partits internacionals. A la banda més aviat contrària hi ha l’estadística del Barcelona a Bilbao l’últim lustre: dues victòries, dos empats i una derrota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.