Esports

El mercat ja respon al desencís d'Alonso

Tothom ho nega tot i res és oficial, però el moviment és innegable. L’escàndol viscut a McLaren al GP d’Hongria, coronat amb les paraules de Fernando Alonso al circuit magiar, aquell “No sé si esgotaré el contracte” amb l’escuderia anglesa tan inconcret com calculat, han sacsejat el mercat de la Fórmula 1. Els que fins ara eren rumors per la difícil relació entre Alonso i Lewis Hamilton ja s’han convertit en soroll després que els pilots s’hagin llançat els plats pel cap i hagin ferit l’escuderia sencera. I la tria és clara: BMW i Renault han rebut l’avís d’Alonso.

Pendent d’un càstig
Ben bé fins a Monza, al GP d’Itàlia, cita tradicional en aquest sentit, no es podran verificar els primers moviments, però abans ja es podrà ensumar alguna cosa més. Fonts pròximes asseguren que Alonso no té decidit encara si marxarà o no, ja que està a l’espera de veure com resol internament Ron Dennis el caos d’Hongria. Ras i curt, si Hamilton se’n surt sense càstig, transcendeixi o no, l’asturià dirà adéu. Si l’amo lliga curt l’anglès, podria pensar-s’hi més. En aquest sentit, Dennis va dir ahir que “seguirem amb la política d’igualtat, i qui vulgui una cosa diferent [Hamilton és qui s’ho va saltar dissabte] haurà d’escollir”.

Heidfeld, en suspens
Però no només a McLaren es mouen. La crisi ha coincidit amb un desmentiment oportú. S’havia dit que BMW Sauber havia posat ja damunt la taula un contracte de renovació a Nick Heidfeld, però la realitat és que encara s’està elaborant. A BMW no li costaria gens fer-se enrere i mirar d’aconseguir el bicampió del món per lluitar contra la seva gran rival alemanya, Mercedes; sí, la marca que abasteix McLaren. Més morbo, impossible. I Kubica ha demostrat que el monoplaça funciona.

L’altra opció, Renault, és més romàntica. Flavio Briatore gairebé no ha deixat de suplicar a Alonso que torni a l’equip que el va fer bicampió, però ara ja estaria insistint. Es dóna el fet que Giancarlo Fisichella, el primer pilot de l’escuderia francesa, porta temps esperant un contracte de renovació, però a Renault no fan més que donar-li allargues. Fisico seria clarament la víctima per fer un forat, ja que Briatore veu més factible casar Alonso amb Heikki Kovalainen.

Furgar en la ferida
A banda dels moviments reals, al mercat n’hi ha d’altres de molt cridaners però més aviat oportunistes. Segons la premsa italiana, Ferrari estaria disposat a oferir 35 milions d’euros per temporada (cap esportista cobra més com a salari base) a Lewis Hamilton. Sembla més un moviment per furgar en la ferida de McLaren que una altra cosa, perquè només seria factible si Alonso guanya la batalla de les oficines de Woking, la seu de McLaren.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.