Esports

Absolen Guardiola de l'acusació de dopatge

L'exmigcampista Pep Guardiola, ja retirat i actualment al quadre tècnic de les divisions inferiors del Barça, ha estat absolt pel Tribunal d'Apel·lació de Brescia de l'acusació de dopatge quan jugava en aquell conjunt.
Guardiola, en primera instància, havia estat condemnat a set mesos de presó, amb la condicional, el maig de 2005. Havia donat positiu de "nandrolona" en els controls antidopatge realitzats al final del partits de lliga Piacenza-Brescia, el 21 d'octubre del 2001, i Lazio-Brescia (5-0), del 4 de novembre.

Innocència
Els advocats de Guardiola van defensar la seva innocència basant-se en les nombroses proves científiques aportades i que evidenciaven que el jugador estava exempt de culpa. "En la sentència ha estat molt important haver demostrat que les anàlisis realitzades pel Laboratori Antidopatge del Comitè Nacional Olímpic Italià (CONI) no eren creïbles", ha afegit l'advocat de Guardiola.

"Finalment després de dos anys es tanca un llibre. Hauria pogut beneficiar-me de la prescripció, però vaig voler recórrer a l'apel·lació per a demostrar la meva total innocència", ha dit Guardiola.

Per la justícia esportiva, Guardiola havia estat suspès pel Comitè de Disciplina de la Lliga Professional a quatre mesos de suspensió, més una multa de 50.000 euros, sentència que va anar després ratificada per la Comissió d'Apel·lació de la Federació Italiana de Futbol (FIGC).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.