Esports

Compromís d’Assemblea

Barça

Joan Laporta s’enfila aquesta tarda al cràter d’un volcà apagat, que no inactiu. Amb el Barça en quarantena, més que res perquè no fa ni 50 dies que el president del club va superar pels pèls una moció de censura però va perdre vuit dels seus directius de més pes, els socis compromissaris de l’entitat tenen avui, a partir de les 16.00 hores al Palau Blaugrana, la responsabilitat d’aprovar o no la continuïtat del màxim mandatari. Poques vegades una assemblea de compromissaris havia estat tan compromesa, per bé que els crítics a Laporta ja han apuntat que aquest òrgan –“suprem de govern”, segons els Estatuts– és ben poc representatiu i els actuals dirigents ja s’han cuidat prou de controlar-lo.

El 6 de juliol, 23.870 socis van demanar a Laporta que plegués en un vot de censura que no va progressar perquè necessitava un suport del 66,6% dels votants i es va quedar en 60,6%. Victòria legal, però no moral, per a la majoria, inclosos els vuit dirigents que van dimitir en jutjar que era el president qui havia de prendre la iniciativa de marxar.
Avui la votació no reunirà 38.741 electors com la de censura, ni tampoc s’obriran urnes com llavors. Són tot just 4.171 socis compromissaris els que estan convocats a l’Assemblea General Ordinària del Barça d’aquesta tarda, i que votaran a cartolina alçada. Amb tot, l’any passat a penes van acudir a la cita 476 socis. En els últims anys, la participació més gran va ser la del 2002 amb 862 socis.

La decisió de Laporta de posar el seu càrrec a disposició de l’assemblea atorga transcendència a una cita en què també han de ser ratificats, si escau, els nous directius que va incorporar el president per cobrir les vuit baixes esmentades. Els socis s’hauran de pronunciar sobre el nomenament de Joan Antoni Colomer, Maria Helena Fort, Jordi Torrent, Patrick Auset i Xavier Bagués, a més de Jacint Borràs, que va entrar a la directiva l’octubre del 2007 però que no ha estat ratificat encara.

La consulta sobre la continuïtat de Joan Laporta està prevista com a punt número 7 de l’ordre del dia, per bé que el club es guarda l’opció d’avançar aquesta qüestió al tercer punt per garantir una major assistència dels socis. En aquest cas, el president se sotmetria a votació tot just després d’encetar el primer punt de l’ordre del dia, el discurs inicial del mateix dirigent i la intervenció de l’actual vicepresident de l’àrea econòmica, Joan Boix, que presentarà el balanç de l’últim exercici, tancat per Ferran Soriano abans de la seva dimissió: 308,8 milions d’ingressos i un superàvit de 16 milions.

També caldrà aprovar el nou pressupost i la figura de la síndica dels socis, abans d’obrir torn a les propostes d’uns socis que ara, tot sigui dit, estan més calmats per la il·lusió que ha contagiat Pep Guardiola al capdavant de l’equip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.