Esports

Cap excusa per no aconseguir el triomf

La victòria es resisteix des d’inicis de novembre. És una ratxa prou llarga i negra, així que la visita d’un Segona B, per molt empipador que sigui el Poli Ejido, és una oportunitat d’or de treure’s un pes enorme del damunt i recuperar uns mínims de la moral perduda. L’Espanyol està obligat a remuntar el 3-2 de l’anada per afrontar un possible derbi als quarts sense res a perdre.

Un rival de Segona B, graderies desertes i un equip amb la confiança sota mínims. És la premissa inicial avui al Lluís Companys. La Copa, però, és sinònim d’il·lusió els darrers anys, així que si s’ha de caure, que sigui contra el Barça i deixant-s’hi l’ànima, no per la incapacitat de desfer-se d’un rival inferior. La pressió és màxima perquè la paraula fracàs estarà present en un onze que ha de reaccionar.

Cristian serà titular
Mané tornarà a moure l’onze inicial tant per racionar els minuts com per intentar trobar l’equip que rutlli d’una vegada. Veient l’empanada de Kameni, Cristian Álvarez tindrà una oportunitat a la porteria amb Torrejón, que diumenge serà titular per l’absència de Pareja, i Béranger tindrà opcions de reivindicar-se a la rereguarda. El porter argentí va reconèixer que la suplència a l’anada no va agradar-li gaire i va reclamar minuts. “Un porter evoluciona jugant i no he tingut gaires oportunitats –va lamentar–. Als entrenaments hi pots aprendre molt, però els conceptes tàctics i moltes coses que practiques a les sessions preparatòries necessites posar-les en pràctica en els partits o no evoluciones”.

La presència de Cristian a la porteria no serà l’única novetat que es trobaran els fidels que pugin al Lluís Companys. Veient la dramàtica manca de punteria dels davanters des de fa mesos, l’entrenador basc enviarà Luis García a la banda dreta i provarà Román a la mitja punta després que l’argentí acumuli tres gols en els quatre últims partits. L’opció de l’ex-Tigre rere Callejón ja va ser el recurs emprat a la segona meitat del partit d’anada.

Disfrutar jugant
Mané ofereix als suplents una oportunitat de reivindicar-se, en un regal enverinat perquè la inactivitat sempre passa factura i la pressió d’haver de vèncer i convèncer serà intensa. L’entrenador basc, no obstant, va deixar clar que els problemes a la Lliga no resten interès a la Copa, competició que en cap cas és un destorb, segons s’han encarregat de repetir per activa i per passiva tant el cos tècnic com els jugadors. “Un professional ha de disfrutar cada partit per molt que la situació sigui dolenta. El que es dedica al futbol ha de pensar a disfrutar, divertir la gent i guanyar. Si no, que plegui”, va sentenciar Mané.
L’Espanyol afronta un duel tan trampós com necessari al Lluís Companys. Tindrà pressió, escàs suport de l’afició i molts nervis, però ha de vèncer sí o sí. No té alternativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.