Esports

El ball de sigles entre els rebels porta a la treva

Un segon grup terrorista assumeix l'autoria de l'atemptat i anuncia que no actuarà fins que finalitzi el campionat

Lluny de poder centrar-se en la competició, la Copa d'Àfrica de futbol segueix acaparant l'atenció pels afers extraesportius. El ressò del metrallament que va patir la selecció de Togo no s'apaga i ahir va sorprendre l'aparició d'un segon grup independentista reivindicant l'atemptat i acusant d'"oportunisme" l'escamot que en un primer moment se n'havia adjudicat l'autoria.

En un comunicat difós ahir a Luanda, la capital angolesa, el Front d'Alliberament de l'Estat de Cabinda-Forces Armades de Cabinda (FLEC-FAC) reivindica l'atac armat de divendres passat a l'autocar dels togolesos, alhora que assegura que el seu objectiu eren les forces angoleses que escortaven el comboi i que, per tant, "lamenta" les víctimes que hi va haver entre l'expedició.

A la nota, signada pel tinent coronel Estanislau Miguel Boma, cap de l'estat major de les FLEC-FAC, s'afirma que no hi haurà cap nou atac a Cabinda fins que es disputi l'últim partit de la Copa d'Àfrica, concretament el 31 de gener, data de la final. Boma afegeix que la treva està destinada a "garantir la seguretat dels civils indefensos" durant el torneig, que té una de les seus precisament a Cabinda.

L'atemptat havia estat assumit inicialment des de París per Rodrigues Mingas, cap del Front d'Alliberament de l'Estat de Cabinda-Posició Militar (FLEC-PM), però la seva declaració ha estat desmentida pel FLEC-FAC, que ha acusat Mingas d'"oportunista per buscar protagonisme".

Tot i que el juliol del 2006 el govern d'Angola va firmar un acord de pau amb la major part de les faccions del FLEC, encapçalades per Bento Bembe, alguns dissidents van seguir amb la lluita armada per la independència de Cabinda; aquests són els que a hores d'ara segueixen atacant les forces angoleses.

L'anunci de la treva de segur que portarà més tranquil·litat a les seleccions presents a Angola. Ahir mateix el porter de l'Espanyol Carlos Kameni ho confirmava: "Estem bé, tranquils, sense cap problema. En aquests moments només intentem aïllar-nos d'aquest episodi tan trist i començar a competir".

Mentrestant, ahir va entrar a escena la vigent campiona de la Copa d'Àfrica i una de les grans favorites, Egipte, que va començar la defensa del títol amb una victòria solvent per 3-1 contra una de les candidates a succeir-la en el palmarès, Nigèria. Les àligues verdes es van avançar al marcador, però la reacció dels egipcis va ser contundent. En l'altre partit de la jornada, Benín no va saber mantenir dos gols d'avantatge contra Moçambic (2-2).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.