Esports

Vot de càstig a Laporta

Moció de censura

La moció de censura contra Joan Laporta i la seva junta directiva no va prosperar per molt poc en la votació que va tenir lloc ahir al Camp Nou, de manera que els actuals dirigents del Barça podran continuar el seu mandat com estava previst fins al 2010.

El sí al vot de censura va rebre el suport del 60,6% de vots i, per tant, es va quedar a una mica més de 6 punts de la majoria qualificada de dos terços (66,7%) que estableixen els estatuts del club com a suport mínim perquè el vot de censura sigui validat pels socis.

A partir d’aquí el vot de càstig a la junta directiva és evident i és contundent, perquè no només va perdre la votació, sinó que va rebre molts més vots en contra (23.870) que a favor (14.871). Curiosament, el suport a Laporta en aquesta moció coincideix molt aproximadament amb el que va rebre la moció de l’Elefant Blau contra Josep Lluís Núñez ara fa deu anys.

En tot cas, el resultat obligarà Joan Laporta i la seva junta a fer una lectura autocrítica d’aquests resultats i enviar un missatge de futur com més nítid millor perquè la massa social percebi que els dos anys de mandat que li resten a aquesta junta directiva suposaran un canvi en positiu.

La jornada va tornar a ser històrica i espectacular per al Barça des del punt de vista social i institucional, tenint en compte que més de 39.000 socis van anar al Camp Nou un 6 de juliol, no a veure un partit, no a aclamar els seus ídols o a saludar un nou fitxatge, sinó a donar la seva opinió sobre què s’ha de fer i com s’ha de governar el seu club.
L’exercici democràtic dels socis del Barça va ser exemplar. Hi va haver ambient, cridòria en un sentit i en l’altre, però també civisme i absència total d’incidents, malgrat la divisió que van delatar les urnes.
Va grinyolar el recompte, no per poc transparent, sinó perquè va trigar a arribar, ja que s’havien anunciat resultats per a l’hora i mitja després de tancar les urnes (10.30 h) i no es va tenir el recompte complet, inclosa la participació, fins a les 12 de la nit.

Mitja hora més tard, després que ho fessin David Moner i Oriol Giralt, Joan Laporta va comparèixer davant els mitjans per anunciar que té la intenció d’acabar el mandat, però també que entén el “vot de càstig” i que assumeix com a prioritat corregir el que calgui per recuperar l’estabilitat al club.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona