La tradició es manté

Lliga BBVA

La història no canvia i ja són deu anys que l’Atlètic fracassa a Manzanares davant el seu gran rival. En un derbi ple de jugades controvertides, el Reial Madrid va aconseguir ahir una important victòria (1-2) que allunya els matalassers dels primers llocs de la classificació i situa els blancs en una situació de privilegi per intentar l’assalt al liderat en un futur pròxim.

En un calc de l’inici de l’últim derbi al Calderón el Madrid li va donar una estocada a l’Atlètic a la primera jugada, amb un xut de Van Nistelrooy des de fora de l’àrea que va sorprendre un descol·locat Leo Franco. A tothom el va sorprendre aquest inici dels visitants, que durant tres minuts van mantenir en escac l’equip local, amb dues noves ocasions de Raúl i Sneijder que podrien haver liquidat el matx.

El Madrid s’agradava, es mostrava superior aprofitant l’atabalament d’un rival que va trigar a centrar-se i que quan per fi va aconseguir recuperar la pilota es va trobar amb un mur anomenat Pepe. Tant és així que només el Kun Agüero, un cop més el millor dels seus, es permetia inquietar Casillas amb alguna acció aïllada.

Jugades polèmiques
El duel es jugava al migcamp, tot i que les aproximacions del Madrid seguien portant més perill a causa del nerviosisme de la defensa local. Al minut 20 Van Nistelrooy aprofitava un rebuig a l’àrea curta per perforar novament la porteria matalassera, però sorprenentment l’àrbitre anul·lava el gol per un fora de joc inexistent. Tot i així, pocs minuts després l’equip de Schuster es veia afavorit per l’expulsió de Perea per clavar-li una plantofada a Sneijder.
Sigui com sigui, abans del descans l’actuació del col·legiat seguiria irritant el conjunt blanc, amb un nou gol anul·lat a Raúl per un fora de joc discutible i la rigorosa expulsió del golejador Van Nistelrooy.

La segona part va tenir un començament elèctric i, encara que el ritme es va anar apagant, l’espai creat per les dues expulsions es transformava en cert perill per part de l’equip blanc, que podia sentenciar de forma definitiva un enfrontament que semblava tenir a l’abast de la mà. No obstant això, en l’últim quart d’hora, i una vegada el matalasser Simão va entrar en joc, els de Schuster es van tancar de forma incomprensible i es va iniciar aleshores tot un seguit d’ocasions locals. Així, a falta de cinc minuts per al final, el portuguès feia l’empat en el llançament d’una falta. Es van viure llavors els moments més picants del derbi, un joc de pati de col·legi, que finalment es decantaria del costat visitant en un penal d’Heitinga sobre Drenthe que Higuaín s’encarregava de transformar.