Esports

A la final i a l’Eurolliga

'Play-off' de semifinals de la lliga acb

L’AXA Barça és el primer finalista de la Lliga ACB, després que ahir va tornar a superar el Joventut (85-71), aquest cop al Palau Blaugrana, i va deixar sentenciat per la via ràpida (2-0) el play-off de semifinals. L’equip barcelonista, que tindrà el factor pista a favor, pot conè ixer avui mateix el seu rival en la lluita pel títol si el Tau guanya l’Unicaja a Màlaga (12.30 h, 33). Si és així, dijous i dissabte que ve el Barça s’enfrontaria amb els vitorians al Palau. Si la sèrie entre Tau i Unicaja arriba al desempat de dimarts, els dos partits del Palau es disputarien divendres i diumenge.

D’Ivanovic a Pascual
En una temporada convulsa que apuntava cap a una de les pitjors desfetes de la història de la secció, l’equip blaugrana s’ha refet amb la substitució de Dusko Ivanovic per Xavier Pascual a la banqueta i, de moment, ja ha complert l’objectiu mínim que s’havia marcat i que no era altre que assegurar-se la participació a la pròxima Eurolliga.
La millora experimentada en els últims mesos li ha servit, de moment, per salvar la papereta, i qui sap si finalment també per aconseguir un títol de Lliga ACB que no guanya des del 2004 i que faria que la temporada, esportivament, es pogués qualificar d’exitosa.

Mentrestant, el Joventut, que ha arribat just de forces als play-off, se n’anirà de vacances amb la decepció de no haver pogut arribar a la final en un any que semblava propici per guanyar la Lliga ACB, però al mateix temps dels d’Aíto poden estar molt satisfets per haver completat una de les millors temporades del club badaloní, amb la consecució de la Copa del Rei, la Copa ULEB i la Lliga Catalana.

L’inici de partit, amb un parcial de 15-0, va marcar el seu desenvolupament. El Barça va sortir molt motivat, conscient que era la seva gran oportunitat i a aquestes ganes hi va sumar encert, sobretot per part de Lakovic –va ser un dels destacats amb 17 p– i Acker. Al davant, el Joventut va començar nerviós, imprecís, fins al punt que no va anotar fins que s’havien jugat 6 minut i 48 segons per mitjà de Moiso (11 p i 5 taps).

Al final del primer quart, 22-6 i la Penya amb -3 de valoració global. L’equip d’Aíto, però, es va posar les piles, el Barça va perdre intensitat, va pecar de precipitació, va perdre pilotes i Hernández Sonseca, amb un triple, va acostar el Joventut fins a un 40-38 poc després que Rudy, molt ben defensat per Basile, es lesionés al colze en una falta antiesportiva que li va fer Lakovic per tallar un contracop.

El dolor de Rudy
Aquesta va ser una acció clau. Amb 57-56 –el moment en què la Penya va estar més a prop del Barça–, Rudy se’n va anar cap a la banqueta per descansar i Basile i Ilyasova van tornar a distanciar el seu equip (64-59). A l’inici de l’últim quart, Rudy va perdre dues pilotes seguides, va fer una antiesportiva a Basile i va tornar a la banqueta amb evidents gestos de dolor (66-60).

El Barça va semblar voler donar emoció amb algunes pèrdues absurdes (70-66), però la Penya, sense el seu líder, no estava per remuntades i Ilyasova (15 punts, 18 rebots i 7 faltes rebudes) i Acker (20 p i 9 r, amb 34 de valoració) van arrodonir la seva gran actuació assegurant el triomf del Barça, que va guanyar clarament la partida en els rebots (46 a 31). La tornada de Rudy al joc, a 2 minuts del final (82-71), potser en el seu últim partit amb el Joventut, ja va ser testimonial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.