Oportunitat perduda

L’AXA Barça planta cara a la pista del Panathinaikòs però paga el seu desencert en els triples (4 de 25)

L’AXA Barça va afrontar ahir a Atenes la seva primera gran prova a l’Eurolliga, i la va saldar amb una derrota per 76-66 a la pista del Panathinaikòs, l’equip amb més pressupost del continent –prop dels 30 milions d’euros– i un dels màxims candidats a guanyar el títol que ja es va adjudicar l’any passat. La diferència final no s’ajusta a la igualtat que hi va haver entre els dos equips, i es pot dir que el Barça va dilapidar en els triples (4 de 25) una gran ocasió de batre el conjunt de Zeljko Obradovic davant dels seus 15.000 seguidors.

En aquesta primera fase els resultats tenen una importància relativa per als equips grans, que acostumen a classificar-se sense problemes, però els enfrontaments entre dos dels pesos pesants de la competició sempre serveixen per calibrar forces i treure algunes conclusions.

Opcions fins al final
I ahir el Barça va plantar cara a la pista del campió. És cert que el Panathinaikòs (19 pilotes perdudes) no està jugant d’acord amb la qualitat de la seva impressionant plantilla i que està resolent els partits per marges curts i sense forçar excessivament la màquina, però també és veritat que el Barça va tenir opcions fins al final i que, amb una mica més d’encert exterior, s’hauria pogut endur d’Atenes una victòria de prestigi.

L’equip blaugrana només va anar al davant en el marcador amb un 2-3, un 6-7 i el 36-37 amb què es va arribar al descans, precisament després de l’únic triple de set intents d’un desafortunat Basile. El Barça, amb una bona defensa exterior –va deixar a zero en el primer temps Becirovic i Jasikevicius, i aquest últim ni va tirar en gairebé 13 minuts– i amb 11 punts de Morandais al segon quart, va començar a creure que podia derrotar l’equip grec, que perdia una pilota darrere l’altra i només podia confiar en Diamantidis.
Jasikevicius es desperta

La sequera de Jasikevicius, però, es va acabar i el lituà, amb 11 punts (tres triples inclosos) després de la represa, va posar els grecs 10 punts amunt (54-44). El Barça, a més, havia perdut intensitat defensiva i encert en atac: parcial de 20-10 i 56-47 per encarar l’últim quart.

Kasun (16 punts i 6 rebots) i un treballador Ilyasova (3 taps) van tornar a ficar el Barça en el partit, ja que el Panathinaikòs va estar 4 minuts sense anotar (60-56). Però els triples fallats no van permetre als blaugranes consumar la remuntada, van deixar escapar moltes opcions i, malgrat els punts finals de Lakovic, Tsartsaris i Batiste, van acabar sentenciant el Barça, que ja ha perdut dos partits.