El Barça perd pels pèls amb l'Estudiantes (71-72)

Lliga ACB

El MMT Estudiantes ha sorprès el Regal Barça al Palau Blaugrana i s'ha embutxacat un triomf tan ajustat (71-72) com meritori, fruit de la seva fe en la victòria i d'una extraordinària arrencada de partit, contra un Barça desajustat i desconnectat.

Sense punteria ni concentració defensiva, el Barça ha donat vida a l'Estudiantes des del salt inicial. Ni amb el bon partit de Navarro (22 punts) ni amb la regularitat d'Ilyasova n'ha tingut prou l'equip blaugrana, erràtic en el llançament (5 de 13 en triples) i despistat a l'hora d'anul·lar els millors tiradors d'Estudiantes.

Jasen i Popovic han castigat la deixadesa del Barça. Els han acompanyat Wideman i Udrih, jugadors que han completat un pòquer suficient per guanyar al Palau. A l'hora de la veritat, l'Estudiantes ha estat millor equip i ha tingut més fe en sí mateix. El Barça, en canvi, només ha jugat en el tercer quart, quan s'ha imposat per un parcial de 22-12. Després, ha desaparegut del partit.

L'equip de Luis Casimiro Palomo ha forjat el seu triomf en un gran inici de partit (7-15, min. 8) i en un final molt sòlid. Immune a la jerarquia del Barcelona i a l'ambient del Palau, l'equip madrileny ha executat al seu rival en un final agònic amb un tir lliure de Cummings a falta de tres segons, quan el partit amenaçava pròrroga (71-71).

El marcador final ha premiat la fe d'Estudiantes i ha castigat la indolència del Barça, incapaç de tancar el partit malgrat l'amplitud de la seva plantilla i el seu talent. Davant de les individualitats del Barcelona, l'Estudiantes s'ha comportat com un bloc en tot moment.

Només després del descans (30-34) el Barça ha començat a governar el partit. S'ha posat per davant al marcador gràcies a un triple de Ilyasova (35-34 min. 21) i ha arribat a distanciar-se en deu punts (56-46, min. 32). Ha aparegut Barrett amb dos triples consecutius i tot apuntava a una victòria còmoda del Barça. Però l'Estudiantes s'hi ha resistit. L'equip de Xavi Pascual no ha sabut sentenciar i el conjunt madrileny ha crescut i ha arribat al tram final del partit amb un desavantatge de només quatre punts (62-58, min. 38).

Un triple d'Iturbe ha empatat el partit a falta d'un minut (69-69). En la seva última possessió, Navarro ha fallat el seu intent d'entrar fins a la cistella i la pilota ha anat per l'Estudiantes, que ha solucionat el partit amb intel·ligència. Cummings ha anotat un dels seus tirs lliures, suficient per retratar al Barça i endur-se la victòria del seu equip al Palau.