Esports

53 milions pels 6 títols

L’hexacampionat ha fet disparar un 40% els salaris del Barça

L’històric hexacampionat li ha costat al Barça 53 milions d’euros en salaris esportius, entre primes i variables per rendiment individual i variables per a altres clubs que havien pactat traspassos amb condicionants per títols. L’entitat ha pagat a la plantilla sis milions per les dues Supercopes i nou pel Mundial de Clubs, que cal afegir als coneguts 38 per Champions, Lliga i Copa del Rei. L’inèdit èxit al camp ha disparat les despeses, però també ha fet augmentar els ingressos –un 20% en aquest primer semestre de la temporada– i això ha ajudat a sostenir l’economia blaugrana.

“Els nostres salaris base no són els més alts, fins i tot la majoria de fitxatges accepten venir cobrant menys, però amb els incentius molt elevats. Així quan guanyem tant com aquest any la despesa creix, però els ingressos també, i quan guanyem menys o no guanyem, la despesa decreix i si no ingressem tant, ho notem menys. En tots dos casos, el model resisteix”, va explicar el director corporatiu, Joan Oliver, que acompanyava el vicepresident Joan Boix.

El Barcelona va voler així exemplificar que l’estructura ha funcionat tant quan hi ha hagut títols com quan no, com a les temporades 2006-07 i 2007-08, o en el context de recessió mundial actual, resistint un augment salarial d’un 41,9%, dels 83,5 milions als 118,5 respecte al primer semestre de la temporada anterior, també per les millores de contracte. El club, a més, ja va comprovar l’any passat que no li sortia a compte que alguna companyia li assegurés els títols i ha hagut d’esforçar-se per multiplicar totes les fonts d’ingressos, cosa que ha aconseguit aquest semestre. Ha augmentat en 9,1% l’ingrés per nous socis, 12,4% per taquillatge i explotació de les instal·lacions, l’11% per mèdia, 15,9% per màrqueting i 86,3% en traspassos i d’altres, que inclou la venda d’una parcel·la de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. Aquesta venda li ha reportat 21,6 milions decisius per quadrar el resultat net d’explotació, que es va tancar al desembre amb vuit milions de benefici i 47 milions de cash flow.

“Si no apliquéssim la venda –en l’exercici comptable– tindríem números negatius, però si no haguéssim guanyat cap títol, també tindríem un superàvit superior. El que venem en patrimoni, ho reinvertim en patrimoni, així els 15 milions obtinguts es reinvertiran en la construcció d’una nova Masia (9 milions) i en les millores del Palau i l’estadi (4 milions)”, va defensar Boix, que va indicar que “és possible” que al juny hi hagi menys benefici del previst –no s’arribi als 405 milions d’ingressos pressupostats–, tot i que serà superior als 22 milions de l’any passat.

Pel que fa al deute net acumulat del club, se situa a hores d’ara entre 250 i 260 milions, quantitat que Oliver va admetre que havia augmentat durant aquest semestre a causa de les inversions fetes en jugadors. El juny passat es va procedir a una reestructuració del deute a través d’un crèdit sindicat, de 120 milions, part dels quals van ajudar a fer front a actes fiscals anteriors a la gestió de l’actual junta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.