Esports

Buscant fortuna a les Canàries

L'equip blanc-i-blau espera pescar els tres punts contra un Tenerife tocat. Un triomf serviria per trencar el malefici que els persegueix a fora. El conjunt canari ha preparat el partit d'avui com una autèntica final

L'Espanyol torna a enfrontar-se una setmana més a la seva gran assignatura pendent aquesta lliga: guanyar a domicili. Els blanc-i-blaus són un dels pitjors visitants i no saben què és guanyar a fora des de la jornada tres contra el Deportivo. Aquella va ser la darrera vegada que els jugadors de Pochettino van sortir triomfadors d'un camp del rival. Un bagatge massa pobre per un equip que vol segellar la permanència tan aviat com sigui possible. La plantilla blanc-i-blava és conscient que si continua amb aquesta tendència haurà de partir fins als últims compassos de lliga per tancar la salvació. I justament tots els integrants de l'equip no volen sentir a parlar d'un altre curs agònic com el de l'any passat, quan es va assolir la continuïtat a primera amb una ratxa final miraculosa.

En el full de ruta de Mauricio Pochettino hi ha marcat el partit d'avui a Tenerife com una magnífica ocasió per obtenir la desitjada victòria. En certa manera l'enfrontament amb els homes de José Luis Oltra s'entreveu com un partit similar al de Jerez. Tant els andalusos com els canaris són conjunts instal·lats des de fa temps en la zona de descens. A priori, aquests són la mena de partits en què l'Espanyol ha d'aconseguir el triomf per enfonsar un rival directe en la classificació i, de retruc, trencar d'una vegada per totes la incapacitat de guanyar a domicili. El tècnic de l'Espanyol ja ha advertit els seus que aquest partit serà molt psicològic i al llarg de la setmana ha treballat aquest aspecte. «És un partit important per nosaltres i per ells, també. Sé que hi ha una campanya molt important a l'illa perquè és un partit definitiu per ells. No crec que per nosaltres sigui una final, encara que sí per ells», argumentava divendres el de Murphy. I és que a Tenerife s'ha intentat establir un paral·lelisme entre la miraculosa salvació que va aconseguir l'Espanyol la temporada passada i volen seguir el model d'unió entre tots els estaments del club: jugadors, directiva i aficionats. Ja parlen de les 13 finals i la primera és la d'avui contra els blanc-i-blaus.

Tot i això, el Tenerife és un conjunt angoixat i que paga car els seus errors defensius. Una dada delata els problemes de contenció que tenen: amb 58 gols són l'equip més golejat del campionat. El seu últim partit va ser el paradigma del que és el conjunt d'Oltra. Un equip que juga molt bé a futbol, amb un bon tractament de la pilota, però que sucumbeix per les seves errades defensives. En l'últim enfrontament els canaris van posar el futbol però el Deportivo, els gols. Ara toca a l'Espanyol treure profit d'aquesta feblesa del rival i no repetir el guió trist de Jerez.

D'altra banda, un problema afegit són les baixes. Pochettino no podrà utilitzar titulars indiscutibles com Víctor Ruiz, David Garcia, Javi Márquez i José Calejón, i tampoc Dani Osvaldo, cansat després de viatjar a Florència per resoldre uns assumptes personals. Tantes baixes van obligar el tècnic argentí a convocar Raúl Tamudo després de tres mesos. L'excapità té poques possibilitats de jugar. D'entrada començarà l'enfrontament des de la banqueta, encara que podria disposar d'uns minuts depenent de com vagi el partit. En qualsevol cas, Tamudo centrarà totes les mirades.

Alineacions
Tenerife: Sergio Aragoneses; Pablo Sicilia, Manolo Martínez, Culebras, Héctor; Ricardo, Richi; Juanlu Hens, Alfaro, Ayoze; Nino.
Espanyol: Kameni; Chica, Pareja, Forlín, Dídac; Moisés Hurtado, Baena; Luis García, Verdú, Marqués; Iván Alonso.
Camp: Heliodoro Rodríguez López (17.00 hores, PPV)
Àrbitre: Paradas Romero (Col·legi Andalús).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.