Esports

Cop d'efecte a la Lliga

Lliga BBVA

CLICA AQUÍ SI VOLS VEURE LA RETRANSMISSIÓ DEL PARTIT BARÇA 'MINUT A MINUT'

El Barça va donar el cop d’efecte que estava esperant aquesta Lliga. Fins ahir l’equip blaugrana era el líder solitari del campionat, però se li discutien les escasses distàncies a la classificació i la bonança del calendari inicial, però res no serà igual després del 0-3 que els barcelonistes van aconseguir ahir al Sánchez Pizjuán.

El Barça va mostrar tota l’autoritat del seu futbol davant un rival, ara sí, dels més exigents i ho va fer immediatament després que el Reial Madrid exhibís amb la contundència de la seva derrota (3-1) a Getafe tots els dubtes que està generant sobre la gespa des que va començar la Lliga. La seqüència dels dos partits il·lustra perfectament les diferents trajectòries dels dos principals candidats al títol. Avui el Barça li treu sis punts al Madrid.
Els jugadors de Guardiola no van deixar cap espai per als dubtes. Fa setmanes que es parla d’aquesta etapa reina del campionat, amb enfrontaments directes contra el Sevilla, el València, el Madrid i el Vila-real, i la van encetar amb una actuació contundent, sense fissures, brillant, que l’ha convertit a hores d’ara en la referència, el gran favorit.

No va ser tan fàcil com pot expressar el resultat final, però la realitat és que el Barça va donar poquíssimes opcions. No només no va refusar el cos a cos físic que li proposava el rival, sinó que el va guanyar. El va desgastar durant la primera part i el va aclaparar a la segona.

El Sevilla tenia un pla, era evident. Va sortir a esperar descaradament el rival, va sortir a perseguir per tot el camp Xavi, a evitar que Messi entrés en joc i a provocar el partit físic, que és l’únic escenari en què els andalusos podien aspirar a sumar punts.

Però el Barça va mostrar la seva fortalesa en tots els terrenys. Guardiola hi va ajudar posant més múscul al migcamp (Touré-Keita), però Piqué, Márquez i Puyol van aixecar un mur sòlid al darrere, Alves es va multiplicar per tot el camp i Eto’o va fer una exhibició de recuperacions de pilota, i va posar sobre la taula una de les grans cartes d’aquest equip, la seva solidaritat. No es va trobar a faltar ningú. Tots van donar la cara per l’equip.

Efectivament, Xavi no va poder dirigir còmodament, Messi va trigar a aparèixer i el joc directe local va facilitar un partit trepidant, d’anada i tornada, en què Luís Fabiano va avisar primer, però en què Eto’o va exhibir la seva pegada, la del seu equip, en agafar la seva primera pilota dins l’àrea i transformar-la en un salconduit cap a la victòria.

Feia tres temporades que el Barça no guanyava a Sevilla i no era perquè sí. Els andalusos van reaccionar i Luís Fabiano altre cop i Kanouté en dues ocasions –travesser inclòs– van rondar l’empat, però la realitat és que el Barça va minimitzar el temporal i, després del descans, va collar el Sevilla –cap rematada més– i va acabar desbordant-lo completament.

I allà va aparèixer Messi. Enrabiat per l’arbitratge d’Undiano i alliberat de la banda, va destrossar la defensa rival, va fer dos gols de crac i va convertir una victòria important i treballada en una obra d’art i un cop de puny estrident sobre la taula. Continuarà.

CLICA AQUÍ SI VOLS VEURE LA RETRANSMISSIÓ DEL PARTIT BARÇA 'MINUT A MINUT'



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.