Esports

Pro Seleccions veu en el veto al seu lema un atac a Catalunya com a nació

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes considera la sentència judicial que prohibeix en els mitjans controlats pel Consell de l’Audiovisual Català (CAC) el seu lema Una nació, una selecció un atac contra Catalunya com a entitat nacional. “El problema és que no s’entén que Catalunya és una nació”, va argumentar ahir el president de la Plataforma, Xavier Vinyals, que va afegir amb to indignat: “Respectem la decisió, però no la compartim. Creiem que és sorprenent i fora de lloc. Només demanem respecte pels nostres sentiments, i això no vol dir que anem contra cap altre sentiment”.

La sentència, emesa fa uns dies, fa referència a l’anunci televisat fa dos anys en què apareixia un nen amb una samarreta vermella no deixant jugar un altre nen amb la samarreta de Catalunya. Aleshores, el nen amb la quadribarrada es treia la samarreta i d’altres nens el seguien. El jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona ha apuntat que a l’espot “s’infringeix la llei de protecció del menor i, amb l’ús del lema, s’exhibeixen continguts polítics que estan restringits a les campanyes electorals”.

La Plataforma Pro Seleccions té ara fins al dia 24 d’aquest mes per presentar un recurs contra la decisió judicial. Que el presenti o no, dependrà de l’estudi jurídic de la sentència, però també de l’interès polític d’ERC –pròxima a la Plataforma– per fer un front per aquesta qüestió. “Encara no ho tenim decidit”, es va limitar a dir l’advocat i vicepresident de la Plataforma, Sergi Blàzquez.
De moment, el nou lema de l’espot anual Pro Seleccions és Volem patir, avançat ahir per l’AVUI. “És una manera de dir que volem competir”, va indicar Vinyals, que va lamentar “la gran hipocresia” del PP, el partit que va presentar la demanda amb Ciutadans, i per demostrar-ho va mostrar una campanya publicitària dels populars el 2005 –de defensa de la Constitució i en contra de l’Estatut– en què també apareixien nens en uns missatges de contingut polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.