Esports

L'Espanyol defensa la tercera plaça davant el Vila-real

La intensitat del calendari al gener establirà les aspiracions de l’onze de Valverde

Arribar al Lluís Companys pot ser una odissea. Pujar a la muntanya sense menjar-se algun rei o un patge és un dels reptes de l’afició periquita, que un cop al seient es trobarà un duel d’alçada. Un somni fet realitat. L’Espanyol defensa la tercera plaça contra el quart classificat, el Vila-real, en la primera pedra de toc d’un gener d’infart que posarà a prova les aspiracions dels blanc-i-blaus.

La ratxa de 13 jornades sense perdre, 15 amb la Copa, permet a l’Espanyol treballar amb alegria, tal com es va apreciar a l’entrenament. I afrontar els reptes sense por. El d’avui, un Vila-real instal·lat des del primer dia a la zona Champions i amb ganes de recuperar la tercera plaça. Toca rebre’l sense Jarque, que segueix adolorit per un accident domèstic, i amb el dubte de la resposta per l’esforç de Riazor, dimecres a la Copa.

“No és un partit més. És diferent perquè som al davant i hi hem de seguir”, va recordar Valverde. El tècnic va pronosticar un duel amb força ocasions i de control altern. “El Vila-real rendeix més fora de casa. Intenta dominar el joc i té jugadors de molta qualitat. Al davant, a pesar de no ser-hi Nihat, tenen jugadors ideals per sortir ràpidament al contraatac”, va analitzar.

Pendents de Palma
Després vindrà l’Athletic i la Copa obligarà a jugar dos partits per setmana al gener. Aquest doble repte setmanal comportarà nou partits en un mes i marcarà les aspiracions de l’Espanyol a la Lliga i a la Copa. Valverde ja s’ha encarregat de deixar-ho clar als jugadors. “Hem de veure com ens va al gener, és important. Vénen partits molt seguits i ens marcarà força”. El primer repte, avui entre Reis. I atenció, que pot tenir un premi extra com seria fer el sorpasso al Barça, si els de Frank Rijkaard ensopeguen a Palma i l’Espanyol no falla.

La visita als hospitals
D’altra banda, l’entitat blanc-i-blava va viure ahir la tradicional visita als nens hospitalitzats. La plantilla es va repartir entre Can Ruti, l’Hospital del Mar i l’Hospital de Nens, pel que fa a la zona metropolitana, mentre que es van enviar joguines al Joan XXIII de Tarragona, l’Arnau de Vilanova de Lleida i el Josep Trueta de Girona. “Des de l’any 90 que venim aquí i és una cita que mantindrem. No me la vull perdre cap any”, va ressaltar Daniel Sánchez Llibre a Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.