Primer triomf del Barça

El FC Barcelona marxa de Wembley amb una golejada a l'Al-Ahly egipci (1- 4) i amb l'estrena de Leo Messi al camp com a nota més destacada

Primer triomf de la pretemporada. El FC Barcelona marxa de Wembley guanyant l’actual campió de la lliga egipcia, l'Al-Ahly, per 1-4, amb gols de Bojan, Rueda, Jeffren i Pedro.

Guardiola ha decidit donar les regnes de l'equip als del planter a la primera meitat, tal com ja va passar divendres davant del Tottenham, amb Abidal com a únic titular habitual entre els onze que han sortit d'inici.

Amb tot, els homes de Guardiola han estat força superiors al conjunt egipci, sobretot a la segona part, en què Valdés i Messi s’han estrenat a la pretemporada i en què Jeffren i Pedro han sentenciat el partit.

Abans, a la primera, l’Al-Ahly havia plantat cara i jugat de tu a tu als blaugranes que, malgrat tot, han marxat al descans per davant gràcies a les dianes de Bojan i Rueda.

El Barça ha començat fort i ha provocat quatre córners en els 180 primers segons de partit. Després el matx s’ha igualat, i només una acció de Bojan, que s’ha desfet d’un defensa i amb una rematada creuada ha fet gol, ha desnivellat el partit.

Al descans, Guardiola ha canviat com va fer també divendres els onze jugadors i ha posat al camp un equip que ha donat millors sensacions, amb Valdés, Martín Cáceres, Touré Yaya, Gudjohnsen i Messi acompanyant sis jugadors més del planter.

El joc culé ha millorat i en el minut 55 una paret amb Pedro Rodríguez com a protagonista ha acabat en un passi que ni Gudjohnsen ni el porter egipci han acabat d'interceptar i que ha servit Jeffrén per ficar el tercer gol del seu equip.

Tocar i conservar
El Barça ha començat llavors a tocar la pilota i conservar-la en el seu poder, i onze minuts després ha estat Pedro Rodríguez qui ha resolt després d'un gran passi en llarg per darrere de la defensa d'Eidur Gudjohnsen.

A l'argentí Leo Messi, l'estrena del qual ha estat la nota més destacada de l'enfrontament d'avui, no se l'ha vist molt durant els 45 minuts que ha estat al camp després que divendres el tècnic culé optés per no fer-lo jugar a causa d'unes petites molèsties a la cama.

Un altre per a qui aquest també ha estat el seu primer partit de pretemporada ha estat Víctor Valdés, qui ha resolt bé la poca feina que ha tingut, sobretot amb una parada de mèrit en el minut 77 a un xut del davanter de l'Al Ahly Doe Forkey.

Márquez, Henry i Maxwell no han participat en l'amistós d'avui a causa de les molèsties que arrosseguen, i se'ls ha vist fent exercicis al terreny de joc durant prop d'una hora abans que comencés el partit.