Esports

Pau Gasol s’exhibeix per apallissar França

La selecció espanyola passa a semifinals de l'Eurobàsquet amb 28 punts i 9 rebots del pivot català i una magnífica defensa

La selecció espanyola de bàsquet ha revifat definitivament. Després d’una primera fase decebedora i d’un inici de la segona amb derrota davant Turquia, l’equip de Sergio Scariolo, que va fregar l’eliminació el dia de la Gran Bretanya, ha ressorgit amb un joc que ha canviat com de la nit al dia, acostant-se al conjunt que ha aconseguit èxits en els últims anys, i ja és a les semifinals de l’Eurobasket de Polònia. Espanya es va imposar ahir amb contundència a França (66-86), que havia guanyat els sis partits anteriors, ha entrat de ple en la lluita per a les medalles i ha recuperat el paper de gran favorita que tenia abans de l’inici de la competició.

El combinat espanyol, que també s’ha assegurat el bitllet per al Mundial 2010 de Turquia, es jugarà demà el pas a la final de l’Eurobasket amb el vencedor del partit de quarts que enfrontarà avui Grècia i Turquia.

Pau Gasol, amb 28 punts (11/13 cistelles de dos i 6/8 tirs lliures), 9 rebots i 3 taps va ser el gran protagonista d’un matx que Espanya va encarrilar ja des d’un primer quart en què va anotar 25 punts i una sèrie de 5/9 triples (3 de Rudy Fernández, 1 de Navarro i 1 de Ricky Rubio).

Ricky asseca Parker
L’encert en els llançaments, a més, es va veure acompanyat per una gran defensa de l’equip de Scariolo. Els francesos, que durant molt de temps recordaran que una absurda cistella de De Colo en l’últim segon de la segona fase contra Grècia els va donar el primer lloc de grup i els va encreuar amb Espanya, no trobaven la manera de superar l’agressiva defensa espanyola i a la mitja part ja estaven fregant el KO amb 15 punts a sota (32-47), després d’uns minuts immensos de Pau Gasol.

En aquell moment, Tony Parker, el base dels Spurs de San Antonio i gran estrella francesa, només portava 4 punts (1/6 tirs) en 17 minuts de joc, i encara 2 de regal, de tirs lliures, per una falta inexistent que li van xiular a Ricky Rubio. Entre el base del Masnou i Raül López van deixar Parker en 6 punts (1/8 tirs) en 32 minuts i aquesta va ser una de les claus del triomf espanyol.

Com també ho va ser el domini en els rebots (27 a 36) i el millor balanç d’Espanya pel que fa a pilotes recuperades i perdudes (13 i 12 els de Scariolo i 9 i 17 els francesos). L’equip estatal, que no va permetre gairebé mai als francesos imposar el seu bàsquet físic, va arribar a dominar malgrat l’encert de Turiaf (12 p) per 24 punts (49-73) al tercer quart i va passar a semifinals més fàcilment del que es podia preveure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.