Esports

Més difícil encara per al Barça

Eurolliga

El sobreesforç té aquestes coses. El Barça de bàsquet juga avui a Vitòria (33, 20.30 hores) el tercer partit i dijous el quart del play-off de quarts de final de l’Eurolliga que l’enfronta al Tau. No pot perdre els dos i n’ha de guanyar almenys un si vol tornar al Palau per sentenciar l’accés a la final four de Berlín; esclar, els pot guanyar els dos per accedir-hi directament. Moment crucial de la temporada en tot cas. I ara per ara Xavi Pascual no sap si disposarà del seu jugador que més minuts és a pista (34), més punts fa (15,5) i més assistències dóna (4) en aquesta sèrie. Sí, Juan Carlos Navarro és dubte.

L’equip blaugrana porta quatre partits en set dies. Un viacrucis físic que inclou cinc pròrrogues, quatre en l’històric matx de Manresa. Entremig, els dos primers partits contra el Tau. Quatre cites de la màxima exigència que posaven en marxa la ruleta de les lesions musculars. Dijous es va aturar en la casella de Sada, que no va jugar dissabte però avui ho farà. I ara li ha tocat a Navarro.

L’escorta de Sant Feliu es va haver de retirar ahir de l’entrenament en notar una punxada al bíceps femoral de la cama esquerra. És una elongació, per ara res de ruptura, però serà dubte fins a última hora. Ahir a la tarda, ja a Vitòria, el jugador encara notava dolor i el cos tècnic en ple s’encomanava a les mans del trainer Toni Bové.

Feina clau, sens dubte, perquè, al marge de les dades mencionades, Navarro és el segon blaugrana que més pilotes roba (1,5) i fins i tot el tercer que més rebots agafa (3). “Sí, hi ha jugadors amb cops i molèsties, però més enllà d’això estem mentalment molt preparats”, va explicar Xavi Pascual, abans de conèixer amb més detall l’abast d’una lesió que podria tenir una incidència decisiva en la sèrie.

Xifres a banda, la presència de Navarro és vital per un altre factor. És el tercer Barça-Tau gairebé seguit, i n’hi ha tres de previs des del setembre. Xavi Pascual ja va salvar un previsible bloqueig tàctic i mental dijous amb un parell d’innovacions, però repetir-ho no és senzill; més aviat li toca ara al Tau moure fitxa en aquest sentit. I justament Navarro és d’aquella mena de jugadors que trenquen esquemes i generen joc per ells mateixos. L’únic blaugrana que ho fa amb solvència, de fet. I el partit d’avui serà procliu a situacions inesperades i d’alta tensió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.