Esports

Èxit d'afluència en el Dia de les Seleccions Catalanes

Catalunya venç 3-1 a Itàlia en futbol sala en l'últim acte de les jornades

La segona edició del Dia de les Seleccions Catalanes, celebrat al llarg d'aquest cap de setmana a Reus, s'ha tancat amb un èxit d'afluència, avalat per les més de 35.000 persones que, segons la organització, han assistit als diversos actes que han tingut lloc des de divendres fins diumenge.

Aquesta xifra, que suposa un augment en més de 10.000 persones respecte la primera edició, que es va celebrar ara fa un any a Vic, suposa la consolidació d'unes jornades festives nascudes amb la voluntat de promocionar la representació catalana en competicions esportives internacionals.

Pel que fa als diversos actes organitzats, cal esmentar la victòria sobre Itàlia en futbol sala per 3 a 1, i els triomfs en hoquei davant Colòmbia (4-0) i Brasil (3-1). En un altre esport on Catalunya té representació internacional, el Corfbol, la selecció catalana va vèncer Bèlgica, subcampiona del món, per 15-14. En canvi, el partit de futbol entre veterans de Catalunya i el País Basc va acabar amb victòria dels visitants per 5 a 1.

El president del Parlament, Ernest Benach, ha assistit a alguns dels actes organitzats durant el cap de setmana i s'ha mostrat favorable al reconeixement internacional de l'esport català. Benach ha dit que "aquesta lluita la guanyarem", i ha insistit que el món de la política ha d'anar al darrera del de l'esport en aquest tema: "Si esportistes i federacions es mouen a favor del reconeixement de les nostres seleccions els polítics no podran dir que no".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.