Esports

El Barça es juga mitja Lliga a Mestalla

Guardiola admet que el Barça farà un pas gairebé definitiu cap al títol si venç avui a casa del “millor València de la temporada”

Pep Guardiola sempre s’ha mogut pel mètode, però també molt per les sensacions. “No puc guanyar sense transmetre el que sento”, va assenyalar el dia de la seva presentació. Ahir, més de deu mesos després, el tècnic del Barça va tornar a deixar anar el seu costat més intuïtiu. No és estrany. L’olor de títols li desperta totes les sensacions. El nas li diu a Guardiola que si el Barça guanya avui a Mestalla, no se li escaparà el títol.
No ho va dir explícitament, però se li va entendre. Guanyar “el millor València de la temporada” a falta de sis jornades del final de la Lliga i posar així tota la pressió a un Madrid que jugaria demà a Sevilla sense marge d’error acostaria definitivament el títol al Camp Nou. Més tenint en compte que el cap de setmana que ve es disputa el clàssic al Bernabéu. Guanyar, o fins i tot empatar, avui a Mestalla té premi gros: permetria al Barça presentar-se la pròxima setmana al cau madridista amb un avantatge entre els quatre, els sis o els nou punts, o, el que és el mateix, amb la seguretat que passés el que passés a casa del Madrid, mantindria el liderat i dependria dels dos partits que li quedarien al Camp Nou (Vila-real i Osasuna) per assegurar-se ser campió. En el millor dels casos –triomf a Mestalla i derrota del Madrid al Sánchez Pijzuán–, el Barcelona s’adjudicaria matemàticament el títol si vencés al Bernabéu.

“Això són hipòtesis. Ja en parlarem. El que és clar és que per jugar abans, contra un bon rival, i perquè cada cop queda menys, el partit a Mestalla és especial. Marcarà molt el futur i ens pot donar molt trajecte per caçar el títol”, va subratllar Guardiola.

Conscient que s’apropa l’hora de decidir els títols, Guardiola va intentar “prendre’s amb tranquil·litat” la campanya de pressió de la premsa madridista, que atribueix els triomfs del Barça al fet que els seus rivals afluixen el rendiment per centrar-se a plantar cara una setmana després al Madrid. “És part del negoci, han de vendre diaris”, va manifestar sense voler aturar el sarcasme. “Els felicito. Per fi s’han adonat que els equips ens regalen els partits i es preparen tot l’any per jugar contra el Madrid. Nosaltres també ho farem la setmana que ve”, va remarcar, mentre aturava els peus a Juande Ramos, que va assegurar que el Madrid era “més competitiu que el Barça”. “No puc opinar del vestidor del Madrid perquè no el conec, i l’entrenador del Madrid tampoc ens coneix a nosaltres”.
No obstant, no en va voler fer més sang i va admetre que “si fos tècnic del Madrid pensaria que mereixo ser campió. Tenen més arguments més enllà de la sort i l’èpica. Dominen el contracop i tenen molta capacitat defensiva”. “Tenen números per optar al títol. Però també ens ho mereixem nosaltres”, va sentenciar, mentre recordava el mèrit que “hem jugat vuit partits més que el Madrid, dos mesos més de competició”. Avui, escolta Mestalla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona