Esports

Laporta presumeix de l'èxit econòmic i promet una renovació esportiva

Minuts abans de sotmetre el seu càrrec a disposició dels socis compromissaris a l'assemblea anual del club, el president del F.C. Barcelona, Joan Laporta, ha presumit de l'"èxit econòmic" de la seva gestió i ha promès, durant el seu informe sobre les activitats de l'entitat, una "renovació esportiva" després de dues temporades sense títols en el primer equip de futbol.

En el seu intent de convèncer els compromissaris de les virtuts de la seva gestió, Laporta ha apel·lat fonamentalment a l'apartat econòmic, un dels seus grans avals al capdavant de l'entitat, un model "irrenunciable que garanteix la consolidació i solidesa econòmica del club".

El president ha recordat que el Barcelona va ingressar la temporada passada "més de 300 milions d'euros (308,8) amb un benefici de 10 milions (exactament 10,1)" i ha presumit d'un creixement sostingut des del seu accés al càrrec, fa ja cinc anys.

També ha subratllat que "el mes d'octubre, el club haurà estat capaç d'eixugar definitivament el seu deute bancari", xifrat el 2004 en 92,5 milions d'euros i que actualment és de 13,7. El deute net del Barcelona és de 190 milions d'euros i fa un any, de 218 milions.

El patrimoni del club
Laporta també ha assegurat que un dels punts "més satisfactoris" de la seva gestió és la recuperació del patrimoni del club. El F.C. Barcelona "ha estat capaç d'enfortir el patrimoni, amb més metres quadrats i amb més valor", ha destacat el dirigent, recordant la recent adquisició d'uns terrenys per a equipaments esportius a la localitat de Viladecans.

El president blaugrana ha tornat a comparar els comptes actuals amb els que es va trobar a la seva arribada al càrrec, el 2003, "quan es facturava tres vegades menys que ara i es perdia més que no s'ingressava".

Amb vista a la temporada que ve, Laporta ha demanat el suport per a un "pressupost rècord" de 380 milions d'euros, "un 55 per cent més del previst fa cinc anys" i que situa el FC Barcelona, segons el president, "en el grup d'elit del futbol mundial".

Malgrat que el club viu una "salut de ferro", Laporta ha assumit que els resultats esportius de la temporada 2007-08 van ser decebedors i que obliguen a "corregir, reaccionar i prendre decisions".

"El barcelonisme demanava una reflexió profunda i l'hem feta. Volem recuperar el camí de l'èxit sent fidels als ideals de bon futbol, amb un equip que té fam de victòries", ha promès Laporta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES