Joventut de Badalona 83 - Ricoh Manresa 74

Lliga ACB

El Joventut ha ofert dues cares completament diferents per imposar-se el Ricoh Manresa (83-74) i sumar el seu tercer triomf a la Lliga ACB en un partit que ha tingut una primera part espectacular del quintet badaloní que se n'ha anat al descans guanyant de 26 punts (64-38).

Malgrat això en el segon temps, els de Sito Alonso s'han relaxat de forma descarada cosa que ha fet que els manresans, que han tret el seu orgull en defensa, arribessin a creure en el triomf després de situar-se a cinc punts (74-69) a 2'50" per a la conclusió.

La Penya s'ha ficat més en el partit que el seu rival i en quatre minuts ha aconseguit un parcial de 12-1 que ha marcat la resta del partit. El Ricoh Manresa ha aprofitat els primers canvis introduïts per Sito Alonso per respondre amb un parcial de 2-10 que ha igualat el partit (14-11, min. 6).

La igualtat s'ha trencat aviat ja que Pops Mensah-Bonsu no ha tingut rival sota les cistelles –ha aconseguit 15 punts a la primera part– i els manresans no han sabut parar l'encert dels locals des de la línia de tres punts. Un triple de Laviña ha posat 10 punts de diferència al marcador (28-18, min. 10).

Asselin ha estat l'únic jugador encertat en el segon període entre els manresans i ha portat el seu equip a situar-se a nou punts en el segon període (42-33, min. 16). El Joventut ha esborrat de la pista el seu rival al tram final del segon període amb un parcial de 22-5 que li ha permès anar-se'n al descans amb una abismal diferència (64-38).

El Joventut ha sortit a la pista, després del descans, amb la pitjor mentalitat possible com ho demostra el fet que ha trigat gairebé sis minuts a anotar les seves primeres cistelles i ha encaixat un parcial de 0-10 en els primers cinc minuts (64-48). Diego Sánchez ha liderat la reacció manresana.

Un triple de Jasaitis ha tallat la ratxa del seu rival. El lituà i Pau Ribas han estat els únics que han anotat –vuit punts– en el tercer període pels badalonins però el Ricoh Manresa no ha sabut aprofitar aquesta circumstància i ha acabat el quart 19 punts a sota (72-53).

El Ricoh Manresa no ha baixat mai els braços i situat en una efectiva defensa zonal ha anat reduint encara més les diferències. Dos triples de San Miguel i Balmón han animat els manresans que després d'un parcial de 2-13 al començament del quart període han encès el llum d'alarma a l'Olímpic de Badalona (74-69, min. 38).

Un triple de Jasaitis, un tap de Mensah-Bonsu i una cistella de Jagla en tan sols un minut han posat novament 10 punts de diferència al marcador (79-69, min. 39) i han liquidat el partit.