Esports

Rijkaard assegura que el partit de Palma és l’oportú perquè el Barça iniciï la reacció

Eto’o no marxarà fins al dia 13 i jugarà contra el Sevilla i el Múrcia

El Barça de Rijkaard ha guanyat sempre a Mallorca. Aquesta és, sens dubte, una dada per a l’optimisme que esperona l’ànim del culer de cara al partit que aquest vespre es juga a l’Ono Estadi. Totes les alarmes estaran, però, ben activades, ja que tot el que no sigui una victòria serà rebut com la confirmació de l’enganxifosa ombra de crisi que sobrevola l’equip des de la derrota contra el Madrid.

A l’entorn barcelonista, les bones i les males notícies s’equilibren mútuament per afrontar un partit que, segons Rijkaard, ha de marcar l’inici d’una tirallonga de bons resultats que tornin l’equip al camí de la virtut. Bones? El retorn d’Henry i la recuperació d’Edmílson coincidint amb la imminent marxa de Touré a la Copa Àfrica. Eto’o no se’n va amb el Camerun fins diumenge de la setmana que ve i podrà jugar així contra el Sevilla i el Múrcia.

Dolentes? Messi segueix de baixa. L’empat contra un Segona B. I Ronaldinho? La seva absència d’avui és una bona notícia o una de dolenta? Ahir l’hi van preguntar al seu entrenador i ho tenia clar: “L’absència d’un jugador és sempre una mala notícia. Ronnie ha de preparar-se per tornar a l’equip com més aviat millor i ajudar-nos a seguir endavant”.

Jugar bé i guanyar
Samuel Eto’o va plantejar dijous la pregunta del milió: ¿el Barça ha de seguir apostant per jugar bé o, donades les urgències del moment, amb guanyar els partits ja en tindrà prou per assolir fites victorioses? “Hem de guanyar, això és claríssim. Però normalment és més fàcil guanyar jugant bé que jugant malament”, precisa Rijkaard. I recorda que fa dues temporades, quan el Barça era considerat el millor equip del món, també hi havia partits que se li encallaven tot i jugar d’allò més bé.
I bé, resulta que a aquesta senzilla equació de primer grau que inclou alguna variable imprevista (jugar bé = guanyar), hi ha qui vol injectar-li valor de gran disquisició metafísica. Més encara sabent que el líder és allà dalt, ben amunt, a 7 punts. “El Madrid és un equip compacte i ben organitzat, amb bona defensa i amb molt perill al davant. El tenim lluny però podem atrapar-lo”.
La primera estació del trajecte cap amunt és en una illa. Envoltats d’aigua potser jugadors i entrenador s’adonaran finalment que el seu crèdit pot començar a esgotar-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES