Esports

L'assemblea de compromissaris avala la continuïtat de Laporta

Joan Laporta esgotarà el seu mandat com a president del FC Barcelona després d'aconseguir el suport del 56% dels compromissaris representats a l'assemblea general ordinària que s'està celebrant aquesta tarda al Palau Blaugrana.

En total, 526 socis han votat a favor de Laporta i perquè pugui mantenir-se en el càrrec fins al juny de 2010. 376 socis (37,7%) han votat en contra del president, mentre que 40 compromissaris (el 4%) ho han fet en blanc.

L'assemblea de compromissaris s'ha celebrat un mes i mig després que 23.870 socis votessin en contra de la continuïtat de Laporta al capdavant de l'entitat en un moció de censura.
Dels 4.171 compromissaris convocats, només han estat representats a l'assemblea 998 (931 d'ells presents al Palau).

Abans de sotmetre el seu càrrec a disposició de l'assemblea, Joan Laporta ha articulat un discurs en el qual ha fet una crida a la "maduresa institucional" per defensar que "els mandats han d'esgotar-se".

"Tenim un Barça econòmica i socialment fort, hem aconseguit que sigui el club amb més socis del món i durant el nostre mandat s'ha convertit en el club solidari del món", ha destacat.

El president barcelonista ha admès "haver comès errors", però ha matisat que en l'ànim de la junta directiva sempre ha estat "corregir-los i reaccionar" i que això és precisament el que s'ha fet ara en la parcel·la esportiva que correspon al primer equip de futbol, després de dos anys sense títols.

"Hem canviat d'entrenador, una decisió que sempre és difícil, però hem garantit la continuïtat del model, del bon futbol, amb la contractació de Josep Guardiola", ha explicat.

Laporta ha justificat la seva decisió de no dimitir fa 49 dies: "Vaig pensar que no era el moment de dimitir, just quan es renoven les plantilles, i que no era convenient que el Barça es quedés sense president a principi de temporada i iniciar una espiral de processos electorals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Això comença a rodar

Barcelona
 

Berni Álvarez, nou conseller d’Esports

BARCELONA
 
 

El pas a pas dels Olmo

 

La fiabilitat sarrianenca

Villeneuve-d’Ascq / Girona
 

El mal ja estava fet

BARCELONA
 
Bàsquet

Les orelles al llop

París / Girona
 

Un mal tràngol a Versalles

París / Girona