Esports

Mercat surrealista

RCD Espanyol

El primer canvi en el partit contra el Recre va ser un jugador que 24 hores abans fitxava pel Nàstic. Mané va aturar fitxatges de la direcció esportiva dies abans de ser destituït per un nou entrenador que no vol saber res d’altes i demana que se n’encarregui un secretari tècnic que els pròxims dies ha de comunicar si dimiteix o plega al juny. Són algunes mostres del desgavell que ha viscut l’Espanyol l’últim mes i que ahir va intentar justificar per boca del directiu responsable de l’àrea esportiva, Germán de la Cruz. L’Espanyol va presentar Iván Alonso com l’única alta del mercat d’hivern. És el punt final d’un mes esperpèntic que va començar amb Paco Herrera anunciat que els fitxatges s’havien de tancar aviat. Fem la cronologia. El primer problema va ser el relleu a la banqueta, ja que Mané va comunicar que volia 15 dies per estudiar la plantilla. El preacord amb el gegant Zigic va quedar en no res perquè el basc no volia cap davanter i passat el termini va demanar un migcampista. Després que Cruz Azul es negués a alliberar Torrado en entendre que hi havia males arts en dirigir-se primer al jugador, l’Espanyol fitxa Obodo (Udinese). Tampoc, tot i fer un comunicat per dir que no es fitxava algú de qui no s’havia anunciat que fitxava. “El mister no el coneixia, demana informes i diu que no li interessa”, va explicar De la Cruz. 

Crespo, Barrios i Àngel
Uns dies després queia Mané. Torn de Pochettino, que no demana res. “Però la direcció esportiva creu que cal fitxar i l’hi comunica”. Pocs dies després que l’entrenador descarti un fitxatge de la secretaria tècnica, el nou mister diu que sigui la secretaria tècnica qui se n’encarregui.

L’àrea esportiva va buscar aleshores un punta i un migcampista. Hernán Crespo era una opció mediàtica. L’acord amb l’Inter es va frustrar quan el davanter va deixar clar que no marxaria d’Itàlia ni jugaria per cap equip de la zona baixa. La segona opció, Lucas Barrios, es va trencar quan Colo Colo va demanar pagaments immediats, cosa impossible quan els 5,4 milions de traspàs sortien de la butxaca de directius que no tenien opció de disposar dels diners d’immediat. I es va anar a la tercera via, Iván Alonso. De la Cruz va treure pit aleshores amb un elogi del president del Valladolid al davanter, a qui tenien com a objectiu, i incitant a buscar webs d’aficionats murcians on s’elogia l’uruguaià. “Sembla que haguem fitxat un segundón”, va indignar-se.

De la Cruz va demanar comprensió al Nàstic, que ahir es mostrava indignat amb l’Espanyol, per la marxa enrere en la cessió d’Àngel, i va detallar alhora que el River Plate no tenia interès a traspassar Ahumada i exigia un aval bancari “impossible d’aconseguir un dissabte a la tarda”. Si a tot això s’hi suma que el secretari tècnic contradiu el club en afirmar no haver participat en el relleu a la banqueta i que es prenen decisions sense consultar-lo, s’agreuja el surrealisme de l’últim mes al club blanc-i-blau, que Herrera podria abandonar en qüestió de dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.